• Turkhane Logo

Eşini kaybeden anne iki bebeğiyle cezaevinde, iki oğlu da çaresizlik içinde

Birleşmiş Milletler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin suç saymadığı eylemlerden hapis cezası alan Zühre Gürsoy, iki bebeğiyle Edirne Cezaevi'ne kondu. Bir buçuk yıl önce eşini kaybeden Aksoy'un özgür kalan iki oğlu, çaresizlik içinde annelerinin salıverilmesini bekliyor.

19:50 05 Şubat 2023 Pazar
Eşini kaybeden anne iki bebeğiyle cezaevinde, iki oğlu da çaresizlik içinde
Birleşmiş Milletler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin suç saymadığı eylemlerden hapis cezası alan Zühre Gürsoy, iki bebeğiyle Edirne Cezaevi'ne kondu. Bir buçuk yıl önce eşini kaybeden Aksoy'un özgür kalan iki oğlu, çaresizlik içinde annelerinin salıverilmesini bekliyor.

Boldmedya’dan Necdet Çelik’in haberine göre, Evrensel hukukta karşılığı olmayan ByLock kullanıcı listesi, bir aileye daha dram yaşattı. 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası alan Zühre Gürsoy, Edirne’de yakalanarak Kadın Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Eşini bir buçuk yıl önce kaybeden Gürsoy, 4 çocuğundan ikisini yanına aldı. Emzirdiği 11 aylık Kemal bebek ile 4,5 yaşındaki Neşe Gürsoy, bir haftaya yakındır demir parmaklıklar ardında kalıyor.



NEŞE’NİN ZONA HASTALIĞI VAR



Annesiyle demir parmaklıklar ardına giren 4,5 yaşındaki Neşe, kronik zona hastası. Neşe’nin taşıdığı hastalık, üzüntüye bağlı olarak artıyor. Deride kızarıklıklar şeklinde kendini gösteren hastalık, ilerleyen aşamada iç organlarda yara çıkmasına yol açıyor.




BİR AİLE DRAMI!

1⃣Anne Zühre Gürsoy, 11 aylık Kemal ve 4,5 yaşındaki Neşe ile Edirne Cezaevi’nde.
2⃣Neşe bebek, kronik zona hastası.
3⃣Baba 1,5 yıl önce beyin tümöründen öldü.
4⃣Ailenin iki oğlu, anne ve kardeşleri için özgürlük istiyor: “Onları çok özledik, geri gelsinler.” pic.twitter.com/1jU7DUh9Km— BOLD (@BOLDmedya) February 5, 2023




KARDEŞLERDEN ÇAĞRI: ONLARI YANIMIZDA İSTİYORUZ



Gürsoy ailesinin iki erkek evladı, yakınlarının gözetimi altında. Babayı kaybetmenin acısını henüz unutamadan anneden koparılan 14 yaşındaki Cemal ve 13 yaşındaki Cemil, yetkililere çağrı yaptı. Cemal Gürsoy duygularını, ”Bir tek annemiz kaldı. Şu anda o da yok. Annemizin geri gelmesini istiyoruz.” sözleriyle dile getirirken, küçük kardeş Cemil, ”Annemizi ve kardeşimizi çok özlüyoruz. Onları yanımızda istiyoruz.” çağrısında bulundu.



EŞİ BEYİN TÜMÖRÜNDEN ÖLDÜ



15 Temmuz sonrasında yoğunlaşan hukuksuz yargılamalarda Zühre Gürsoy ve eşi, 6 yılı aşkın hapis cezaları aldı. Yargılama sürecinde Zühre Gürsoy’un eşi, aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Zühre Gürsoy’un çarptırıldığı 6 yıl 10 ay 15 günlük hapis cezası, halen Yargıtay aşamasında.



EDİRNE KADIN CEZAEVİ’NDE FARELER CİRİT ATIYOR



200 yılı aşkın bir geçmişe sahip Edirne Kadın Kapalı Cezaevi binası, yaşam koşulları olarak çağdışı nitelikte. Kodu yer seviyesinin altında olan binanın özellikle bodrum katındaki koğuşlar rutubetli ve tuvaletlerinden ağır koku yayılıyor. Üstelik lağım fareleri koğuş içinde cirit atıyor. Binada tamirat yapılmadığı için tüm eşyalar eski ve kırık dökük.



Kadın Kapalı Cezaevi’nde koğuşların avlusu ortak. Koğuş sakinleri öğleden önce ve öğleden sonra yarım saat güneş yüzü görebiliyor. Binada temizlik ihtiyacı için mahpuslara sadece yarım saat su veriliyor. Üstelik içme suyu da kısıtlı. Edirne Cezaevi’ndeki gayrı insani koşulları, Kürt sanatçı Hozan Cane, bir röportajda dile getirmişti.



Hukuksuz geri itmeler nedeniyle Edirne’deki cezaevlerinde koğuşlar oldukça kalabalık. Mahpusların nakil talepleri uzadıkça uzuyor. Bebekli anneler, hamile ve felçli kadınlar, her yaştan ev hanımları ve çocuklar çağ dışı koşullarda yaşamak zorunda kalıyorlar.

Son güncelleme: 19:50 05.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı