• Turkhane Logo

“Eşim, ben ve annesi işkenceyle karşı karşıyayız"

Avukatlarının Osman Kavala hakkındaki yeni iddianameyi değerlendirdiği toplantıda konuşan Kavala’nın eşi Ayşe Buğra, milletvekillerine seslenerek, “Eşim, ben ve annesi işkenceyle karşı karşıyayız” dedi.

20:21 12 Ekim 2020 Pazartesi
“Eşim, ben ve annesi işkenceyle karşı karşıyayız
Avukatlarının Osman Kavala hakkındaki yeni iddianameyi değerlendirdiği toplantıda konuşan Kavala’nın eşi Ayşe Buğra, milletvekillerine seslenerek, “Eşim, ben ve annesi işkenceyle karşı karşıyayız” dedi.


Gezi Davasından beraat etmesine rağmen, hakkında açılan başka bir dava yüzünden tahliye edilmeyen, iş insan Osman Kavala’nın avukatları ve eşi basın toplantısı düzenledi. Çevrimiçi yapılan toplantıda avukatlar, Kavala hakkında geçen hafta içi mahkemeye sunulan yeni iddianameye tepki gösterdi.

YETERLİ ŞÜPHE YOK


Kavala’nın beraat ettiği suçlamaların yeni iddianamede de yer aldığını belirten avukat Tolga Deniz Aytöre: “Suçlama için yeterli şüphe yoktu. İddianame ‘varsayılabileceği’, ‘manidar olduğu’ gibi söylemler bir insanı vatan hainliği gibi bir söylemle zan altında bırakıyordu. Bir insanı vatana ihanetle yargılıyorsanız, varsaymaktan başka bir şey söylemek zorundasınız” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilişkilendirilerek, ‘casusluk’ ve ‘anayasal düzeni değiştirme’ ile suçlanan Kavala’nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra da iddianameye tepki gösterdi. Buğra, hukukçuların tepkisini çeken iddianame ile ilgili şöyle konuştu: “Anayasa Mahkemesinin başvuruyu tartışmayı ertelemeyi toplantının yapıldığı gün öğrenmenin nasıl bir şey olduğu düşünülmeli. Casusluk suçlamasının bir insan ve ailesi üzerinde nasıl bir etki yaptığının düşünülmesini isterim. Ben çok şaşkınım ve öfkeliyim. Artık yalan söylemek gayreti bile gösterilmiyor. Okuduğum iddianamede hukukla ilgili çok az şey var. Siyasi tahliller var. Makul şüphe oluşturacak deliller olmaması mazur gösterecek şeylermiş gibi gösteriliyor.”

İŞKENCEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Bağımsız bir yargı süreciyle karşı karşıya olduğuna inanmadığını belirten Buğra, başta AKP milletvekilleri olmak üzere bütün vekillere seslenerek şunları kaydetti: “Eşim, ben ve annesi işkenceyle karşı karşıyayız. Bu memleketin bir vatandaşı olarak sadece basın ve kamuoyunun duyarlılığına değil, milletin temsilcisi olan vekillere sesleniyorum. Benim ve eşimin annesinin durumunun bütün siyasi partilerdeki kadın temsilcileri ilgilendirmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Son güncelleme: 20:21 12.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı