• Turkhane Logo

Eşi hapiste Zeynep öğretmen ameliyatlı haliyle tutuklandı: 4 çocuk ve bakıma muhtaç kaynana kimsesiz kaldı

İki hafta önce ayaklarından ameliyat geçiren KHK mağduru öğretmen Zeynep Aydın, sahur vakti gözaltına alınıp iftar vakti tutuklandı. Eşi 6,5 yıldır hapiste olan Zeynep öğretmenin 4 çocuğu ile yıllardır evinde baktığı kayın validesi kimsesiz kaldı.

13:50 09 Nisan 2023 Pazar
Eşi hapiste Zeynep öğretmen ameliyatlı haliyle tutuklandı: 4 çocuk ve bakıma muhtaç kaynana kimsesiz kaldı
İki hafta önce ayaklarından ameliyat geçiren KHK mağduru öğretmen Zeynep Aydın, sahur vakti gözaltına alınıp iftar vakti tutuklandı. Eşi 6,5 yıldır hapiste olan Zeynep öğretmenin 4 çocuğu ile yıllardır evinde baktığı kayın validesi kimsesiz kaldı.









Boldmedya’dan Necdet Çelik’in haberine göre, KHK mağdurlarına yönelik hukuksuz tutuklamalar Ramazan ayında da hız kesmedi. İstanbul’da KHK ile kapatılmış kurumda Türkçe öğretmenliği yapmış olan Zeynep Aydın, çarşamba sabaha karşı gözaltına alındı.



Her iki ayağından iki hafta önce ameliyat geçiren Zeynep öğretmen, iki gün nezarette tutulduktan sonra cuma akşamı iftar vaktinde tutuklandı. 48 yaşındaki Zeynep Aydın, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne kondu.



YÜRÜYEMEYEN KADIN HAPİSTE NASIL KALACAK?



İki gündür demir parmaklıklar ardında olan Zeynep öğretmenin, her iki ayağında baş gösteren kemik büyümesi nedeniyle iki kez operasyon geçirdiği ortaya çıktı. Zeynep öğretmenin eski çalışma arkadaşı Beyza K., meslektaşının ameliyatlı haliyle hapse konmasının şaşkınlığını yaşıyor.



Bold Medya’ya konuşan Beyza K., ‘’Geçen yıl ayaklarından ameliyat olmuştu. Yeniden nüksedince bir daha operasyon geçirdi. Bir süre dışarı çıkamayacağı için evin tüm ihtiyaçlarını ameliyat öncesinde giderdi. Evden çıkamayan birisini nasıl götürdüler? Yürümesi altı ayda ancak normale dönecek biri demir parmaklıklar ardında nasıl kalacak?’’ sorularını yöneltti.



MAHPUS EŞ, ÇOCUKLAR VE KAYNANA NE OLACAK?



Zeynep öğretmenin beklenmedik bir zamanda tutuklanması, evde büyük hayal kırıklığına yol açtı. Dört çocuktan ikisinin küçük olduğunu hatırlatan Beyza K, ‘’Evde bakıma muhtaç ve pek çok sağlık sorunu olan kayın valide var. Yıllardır evin babası hapiste, şimdi çocuklar bir de annesiz kaldı.’’ dedi.



15 Temmuz sonrasında eşi tutuklanan Zeynep Aydın, çalışarak evin ve Silivri Cezaevi’ndeki eşinin ihtiyaçlarını karşılıyordu. Zeynep öğretmenin tutuklanmasıyla evin kazanç kapısı kapandı. Eski çalışma arkadaşı Beyza öğretmen, ‘’Eşinin her türlü ihtiyacıyla Zeynep arkadaşım ilgileniyordu. Herkes bir çaresizlik içinde.’’ değerlendirmesini yaptı.



GERGERLİOĞLU: HİÇ Mİ VİCDAN KALMADI?



Haksız tutuklamaya bir itiraz da HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan geldi. Gergerlioğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yetkililere, ”Hiç mi vicdanınız kalmadı?” diye sordu.



‘EŞİNE GÖREVİNDE YARDIM ETTİN’ SUÇLAMASI



Öte yandan Zeynep Aydın’a mahkemede, OHAL KHK’sı ile kapatılan kurumda müdürlük yapmış olan eşine, çalıştığı yıllarda yardım ettiği suçlaması yöneltildiği öğrenildi. Tutuklama gerekçesinin absürd olduğuna dikkat çeken Beyza öğretmen, ”Bir Ramazan gününde hangi vicdan böyle bir mağduriyete neden olabilir? Yanlıştan bir an önce dönülsün.” çağrısı yaptı.



15 Temmuz sonrasında gerçekleşen kitlesel tutuklamalarda 2022 yılı sonuna kadar 102 bin kişi cezaevine kondu. İçişleri Bakanlığı verilerine göre BM ve AİHM’nin suç saymadığı eylemlerden dolayı halen 18 bin kişi cezaevinde tutuluyor.




Her gün, her gün bu dramlar!!!

Zeynep Aydın, 4 çocuk annesi
Eşi 3 yıldır cezaevindeydi

Bugün Zeynep hanım da tutuklandı( mahkumiyet yok)

Anneanne de şeker hastası, ayakları sorunlu

Peki, bu çocuklara kim bakacak?

Hiç mi insaf, vicdanınız kalmadı.!?@bybekirbozdag@Akparti pic.twitter.com/eanZGcUge5— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) April 7, 2023

Son güncelleme: 13:50 09.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı