• Turkhane Logo

Esad rejiminden tehdit: Türk gözlem noktalarını imha edebiliriz

İdlib'de, Türkiye, Rusya ve Suriye'nin tarafı olduğu gerginlik giderek büyüyor.

14:03 24 Ağustos 2019 Cumartesi
Esad rejiminden tehdit: Türk gözlem noktalarını imha edebiliriz
İdlib'de, Türkiye, Rusya ve Suriye'nin tarafı olduğu gerginlik giderek büyüyor.



Geçen hafta, Türkiyenin İdlib Morikteki dokuz numaralı gözlem noktasının havadan bombalandığı ve üç kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Suriye rejiminden yeni bir tehdit geldi. 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esadın Danışmanı Buseyna Şaban, Türkiyeyi militanlara silah tedarik etmekle suçladı ve İdlibdeki Türk gözlem noktalarının Suriye ordusu tarafından imha edilebileceğini söyledi.


Suriye’de çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasını öngören ve Türkiye, Rusya ve İran tarafından imzalanan Astana anlaşması gereğince, Türkiye, İdlibde 12 askeri gözlem noktası kurmuştu. 

Ancak, bu bölgedeki cihatçıların silahsızlandırılması ve tahliyesi gerçekleşmeyince, Rusya Suriye güçlerinin hem havadan hem de karadan İdlibe saldırılarına onay vermiş, Türk askeri varlığını tehdit eden süreci başlatmıştı.

Şaban, Lübnan merkezli el Mayadin televizyonuna verdiği demeçte, Türkiyenin son dönemdeki eylemleriyle militanlara silah tedarik ettiğini kanıtladığını öne sürdü ve ekledi:

Türkiye, Astana görüşmelerinde varılan mutabakatları yerine getirmedi ve gözlem noktalarını silah transfer tesislerine ve Suriye toprakları işgal noktalarına dönüştürdü. Murik köyündeki Türk gözlem noktası kuşatma altında. Suriye ordusu, Türk gözlem noktalarını ve militanları imha edebilir.

Son güncelleme: 14:03 24.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı