• Turkhane Logo

Esad: Erdoğan ile sunduğu şartlar altında görüşmeyeceğim

17:00 09 Ağustos 2023 Çarşamba
Esad: Erdoğan ile sunduğu şartlar altında görüşmeyeceğim





Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sunduğu şartlar altında görüşmeyeceğini söyledi. Esad, ‘‘Erdoğan ile sunduğu şartlar altında görüşmeyeceğim.’’ dedi.



ERDOĞAN, ‘TÜRKİYE, KUZEY SURİYE’DEN ÇIKMAZ” DEMİŞTİ



Esad, Erdoğan’la görüşmek için Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yaptığı operasyonları sona erdirmesi gerektiğini söylemişti. Suriye Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Esad’ın, “Şam’ın beklediği somut sonuçlar arasında Suriye topraklarındaki işgalin sona ermesi ve teröre desteğin kesilmesinin olduğunu söylediği” aktarılmıştı.



Erdoğan ise Temmuz ayında Körfez ülkelerine yapacağı ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada “Biliyorsunuz bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil, kapı açık. Bu, dörtlü zirvelerle ilgili de biz yine hem bu dörtlü zirveler yapılsın ama biz Beşar Esad’la da görüşme noktasında kapalı değiliz. Görüşürüz. Bütün mesele onların bize yaklaşım tarzı.Şu anda Suriye’de Esed, maalesef Türkiye’nin Kuzey Suriye’den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Çünkü biz orada terörle mücadele ediyoruz. Yani, sınırlarımızda bu teröristler varken biz nasıl çıkarız? Aynı ifadeyi farklı ülkelere kullanabiliyor mu? O yüzden de adil yaklaşım arıyoruz. Adil yaklaşım olduğu sürece tüm meseleleri aşarız” demişti.



Sky News Arabia’ya konuşan Esad, Erdoğan’ın istediği şartlar altında görüşmeyeceğini ifade ederek “Görüşme Erdoğan’ın sunduğu koşullar altında gerçekleşemez” dedi.

Son güncelleme: 17:00 09.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı