• Turkhane Logo

Erken doğum riski bulunan 5 aylık hamile Emine Coşkun gözaltına alındı

5 aylık hamile Emine Coşkun ve KHK’lı eşi Zafer Coşkun dün Edirne’de gözaltına alındı. Edirne KOM Şube’de tutulan Emine Coşkun’un babası Arif Yıldırım, "Bebeğini doğar doğmaz ameliyat edeceklerdi, hastaydı. Erken doğum riski var.” dedi.

19:30 16 Haziran 2022 Perşembe
Erken doğum riski bulunan 5 aylık hamile Emine Coşkun gözaltına alındı
5 aylık hamile Emine Coşkun ve KHK’lı eşi Zafer Coşkun dün Edirne’de gözaltına alındı. Edirne KOM Şube’de tutulan Emine Coşkun’un babası Arif Yıldırım, "Bebeğini doğar doğmaz ameliyat edeceklerdi, hastaydı. Erken doğum riski var.” dedi.


Bolddan Sevinç Özarslanın haberine göre, Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında hamile bir kadın daha tutuklandı. Marmara Üniversitesi Matematik bölümünden yeni mezun olan 5 aylık hamile Emine Coşkun ve KHK’lı sağlık memuru olan eşi Zafer Coşkun dün Edirne’de gözaltına alındı.

9 aylık hamile Ceyda Nur Eroğlu 5 Mayıs’tan bu yana Edirne Cezaevinde, 5 aylık hamile Ayşe Karaduran ise 20 Mayıs’tan beri Şanlıurfa T Tipi Cezaevinde tutuklu.


Şu anda Edirne KOM Şube’de tutulan Emine Coşkun’un bebeğinin doğar doğmaz ameliyata alınması gereken hasta bir bebek olduğu öğrenildi. Bold Medya’nın ulaştığı Emine Coşkun’un babası Arif Yıldırım kızının yaşadıklarını şöyle anlattı:

“ÖĞRETMENİKTEN YENİ MEZUN OLDU”

“Dün sabah bizi bir numara aradı. Baktım kızım. ‘Üzerimizdeki her şeyi alıp bizi attılar, gelin yardım edin’ dedi. Yunanistan tarafından atmışlar. Edirne’nin bir köyüne gittik. Yağmurda, çamurda, dağ bayır kızımı aradım ama bulamadım. Dün akşam üzeri Edirne KOM Şube’den aradılar. Damatla birlikte gözaltına almışlar. Yanına gittik, çok şükür sağ olduğunu gördüm (ağlıyor). Kızım beş sene önce evlendi, 2017’de. Marmara Üniversitesi matematik bölümünden yeni mezun oldu. Çalışmıyordu.

“DÜZGÜN YAŞAYAN, KENDİ GEÇİMİNDE OLAN İNSANLARIZ”

Ben Sinopluyum. 2018’de Sinop’ta jandarma aradı. Kızının araması var, gelsin teslim olsun, dedi. İşkence var diye gitmek istemediler. Biz bayrağımızı da vatanımızı seven insanlarız. Ben işçi emeklisiyim, boyacılık yaparak ailemi geçindiriyorum. Çocuklarımızı bu memlekete faydalı olsun diye yetiştirdik, ocu bucu ben bilmem.

“EŞYALARI ISLANMIŞ, KIYAFET GÖTÜRDÜM”

İlkokul mezunu cahil bir adamım. Benim bugüne kadar bir kere bile olsun ifadem dahi alınmadı. Düzgünce yaşayan geçiminde olan insanlarız, çocuğumun hayatından endişe ettim, gittim dün gördüm. Meriç’te eşyaları ıslanmış, eşofman vermişler, kıyafet götürdüm.

“BEBEK DOĞAR DOĞMAZ AMELİYAT EDİLECEK”

Bebeği şu an 5 aylık. Doğar doğmaz ameliyat yapılacak. Doktor öyle söyledi. Dudağında ve damağında yarık varmış,  doğumdan hemen sonra yoğun bakım alınacak ve ameliyat edilecekti. Yoksa engelli olma durumu var. Burnundan midesine tüp indirip yapay damak takacaklardı. 6 aylıkken de ameliyat olacak. Böyle bir durum olduğu için bebeğin erken doğum riski var. Eşi Zafer Coşkun İstanbul Bağcılar Devlet Hastanesi’nden ihraç edildi. Burada doğum yapmak istemediği için hem de çocuğun tedavisi için yurt dışına gitmek istemişler.”

Son güncelleme: 19:30 16.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı