• Turkhane Logo

Erkek öğrencisinin katlettiği Ceren Damar anısına hatıra ormanı

Öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen araştırma görevlisi Ceren Damar adına Çayyolu’nda hatıra ormanı oluşturuldu.

12:28 26 Kasım 2020 Perşembe
Erkek öğrencisinin katlettiği Ceren Damar anısına hatıra ormanı
Öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen araştırma görevlisi Ceren Damar adına Çayyolu’nda hatıra ormanı oluşturuldu.



Öğrenci Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar adına hatıra ormanı oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Barosu iş birliğiyle yapılan ‘Ceren Damar Şenel Hatıra Ormanı’nın açılışına anne Feyzan Damar, baba Mustafa Damar ve Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı.

YAVAŞ: BU BİR TÖREN DEĞİL, KADINA KARŞI ŞİDDETE BİR İSYAN


Hatıra ormanında fidan dikerek can suyunu veren Mansur Yavaş, “Bizim bugün burada yaptığımız aslında tören değil, kadına karşı şiddete bir isyan… Eli kanlı katillerin yok ettiği isimlere karşı, onların isimlerini sonsuza kadar yaşatacak bir eylem. Bunun için burada toplandık. İnşallah bir daha bunlar olmaz demek geliyor içimizden… İnşallah Ceren kızımızın ismi sonsuza dek burada yaşayacak. Biz yeşerteceğiz, umarım bizden sonra gelenler de yeşertmeye devam edecek” şeklinde konuştu.



Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar ise şunları söyledi: “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ve Baro Başkanımız Erdinç Sağkan ve ekiplerinin vicdanlı, kadirşinas hukukçuların emekleriyle burada bir orman oluşturuldu. Kendi elleriyle dikecekleri fidanlar sayesinde, bu fidanların kökleri toprağa salınacak ve burada ulu ulu ağaçlar oluşacak. İnanıyorum ki Cerenimiz burada yaşayacak, ilkeleri ve dik duruşu genç kuşaklara aktarılacak.

Kızım rahat uyu, meslektaşlarının dürüst ve vicdanlı insanların omuzlarında ve bu ormanda yaşayacaksın.”

Son güncelleme: 12:28 26.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı