• Turkhane Logo

Erkan Baş’tan Erdoğan’a tepki: Oğlunun gemileri İsrail limanında!

22:25 29 Kasım 2023 Çarşamba
Erkan Baş’tan Erdoğan’a tepki: Oğlunun gemileri İsrail limanında!





Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Erdoğan’a, oğlu Burak Erdoğan’ın İsrail’le yaptığı ticaret üzerinden yüklendi. Baş, “Kürsüde Filistin’e sahip çıkarken, Filistin için dua ederken, İsrail’i lanetlerken; oğlunun gemileri İsrail limanında ticaret yapıyor… AKP dini, imanı, ahlakı sadece ve sadece paradan olan bir çeteden ibarettir.” dedi.



TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine 2015 yılında silahlı saldırı sonucu öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında süren dava ile başlayan Baş, “Herkesin gözü önünde, kameraların önünde kayıtlara faili meçhul diye geçen bir cinayete kurban gitti. Bugün duruşması yapılıyor herkesin gözleri önünde işlenen bu cinayetin üzerinden 8 yıl geçmiş olmasına rağmen etkin bir yargılama yürütülmediğini hep beraber görüyoruz. Biz benzer durumları bir emekçinin hak davasında, işe iade davasında görüyoruz. Burada da bir dava görülüyormuş gibi yapılıyor.” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü grup toplantısında Filistin ile ilgili yaptığı konuşmaya da değinen Baş, şöyle devam etti: “Filistin’e ne kadar önem verdiğini sahip çıktığını İsrail’i lanetleyen nutuklar atıyor. Promterden okuyor, işin o kısmı kolay. Tam o anda yandaş basın başta sonra diğer gazeteler de girdi; Tayyip Erdoğan bir gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Tayyip Erdoğan, Metin Cihan isimli gazeteci arkadaşımızdan neden şikayetçi oldu? Haydi bunu yazın. Çünkü Metin Cihan bir iddia attı ortaya belgeleriyle, kanıtlarıyla, hepimizin ulaşabileceği açık kaynakları çalışarak tarayarak… Diyor ki ‘Gazze’de çocuklar, kadınlar, hastaneler bombalanırken Tayyip Erdoğan’ın oğlunun gemileri İsrail limanında yükleme yapıyor.’ Kürsüde Filistin’e sahip çıkarken, Filistin için dua ederken, İsrail’i lanetlerken oğlunun gemileri İsrail limanında ticaret yapıyor. Sabah akşam kürsülerden sözde Filisin’e sahip çıkıyorlar. AKP dini, imanı, ahlakı sadece ve sadece paradan olan bir çeteden ibarettir.”

Son güncelleme: 22:25 29.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı