• Turkhane Logo

Erkam Yıldırım istedi, Muhammed Yakut için hapis talep edildi

Muhammed Yakut hakkında, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'a yönelik ifadeleri nedeniyle

16:58 31 Mayıs 2023 Çarşamba
Erkam Yıldırım istedi, Muhammed Yakut için hapis talep edildi
Muhammed Yakut hakkında, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'a yönelik ifadeleri nedeniyle

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırımın oğlu Erkam Yıldırımın, YouTube üzerinden yaptığı 2 ayrı yayında kendisine yönelik hakaret ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle Muhammed Yakut hakkında yaptığı şikayet üzerine başlatılan soruşturmayı tamamladı.

Gerçek Gündemde yer alan habere göre soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, şüpheli Yakutun bu ay içerisinde YouTube kanalından yayımladığı 2 ayrı videoda müşteki Yıldırımı hedef alarak çeşitli söylemlerde bulunduğu belirtildi.
İddianamede, soruşturma kapsamında kolluk marifetiyle yapılan araştırmada, söz konusu YouTube hesabının şüpheli Yakut tarafından kullanıldığının belirlendiği aktarıldı.
ZİNCİRLEME ŞEKİLDE HAKARETŞüpheli Muhammed Yakutun yurt dışında olduğu ve Türkiyedeki ikametinde bulunamadığı kaydedilen iddianamede, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sisteminde (UYAP) verilerine göre hakkında çok sayıda yakalama emri çıkarılan Yakutla ilgili bu soruşturma kapsamında çıkarılan yakalama emrinin de henüz infaz edilemediği bildirildi.
İddianamede, şüphelinin 2 ayrı yayında öne sürdüğü iddiaların herhangi bir olgusal temele dayandırmadığı, sarf edilen sözlerin de küçültücü mahiyette olup ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı vurgulandı.
Şüpheli Muhammed Yakutun her iki video yayınında müşteki Yıldırıma sarf ettiği sözlerin hakaret suçunu oluşturduğu belirtilen iddianamede, ikinci videoda geçen uyuşturucu madde kullanma ve Türkiyeye kokain getirme şeklindeki suç ithamını içeren söylemlerinin de iftira suçunu teşkil ettiği kaydedildi.
İddianamede, bu kapsamda şüpheli Muhammed Yakutun zincirleme şekilde hakaret ve iftira suçlarından toplamda 1 yıl 4 aydan 8 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
İddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

Son güncelleme: 16:58 31.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı