• Turkhane Logo

Erevan’dan Moskova’yla mesafeyi artıran adım

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Minsk'teki Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü zirvesine katılmayı reddetti

20:59 15 Kasım 2023 Çarşamba
Erevan’dan Moskova’yla mesafeyi artıran adım
Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Minsk'teki Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü zirvesine katılmayı reddetti

TURKHANE.COM- MOSKOVA


Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütünün (KGAÖ) 23 Kasımda Minskte yapılacak zirvesine katılmayacak. Açıklama Ermeni hükümetinin basın servisi tarafından yapıldı. 
Paşinyan, Alexander Lukashenko ile yaptığı telefon görüşmesinde zirveye katılmayacağını duyurdu. Hükümet basın servisi, Ermenistan Başbakanının KGAÖdeki meslektaşlarının bu karara anlayışla yaklaşacakları yönündeki umudunu dile getirdiğini açıkladı.
Böylece Ermenistan 2009dan bu yana ilk kez KGAÖ zirvesine katılamayacak. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, Rus basınına yaptığı açıklamada, Kremlinin Paşinyanın toplantıya gelmeme kararından haberi olmadığını söyledi. Eğer durum gerçekten böyleyse, o zaman üzüntü duyarız dedi.
Daha önce Ermenistan Başbakanı, Rusyanın eylemleri nedeniyle Erivanın diğer ülkelerle ilişkilerini yeniden gözden geçirmek ve güvenlik alanında yeni ortaklar aramak zorunda kaldığını söylemişti. Moskovanın Karabağ’daki çatışmada Ermenistana karşı müttefik yükümlülüklerini yerine getiremediğini vurguladı ve ülkedeki Rus askeri üslerinin varlığında herhangi bir avantaj görmediğini söyledi.

Son güncelleme: 20:59 15.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı