• Turkhane Logo

Eren Erdem: Savcı, partimi satmamı istedi

CHP eski milletvekili Eren Erdem, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yaptı. Erdem, savcının kendisinden partisi CHP’yi satmasını istediğini söyledi.

16:53 01 Mart 2019 Cuma
Eren Erdem: Savcı, partimi satmamı istedi
CHP eski milletvekili Eren Erdem, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yaptı. Erdem, savcının kendisinden partisi CHP’yi satmasını istediğini söyledi.

Kapatılan Karşı Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni de olan Erdem, “Savcı cezaevinde partimi satmamı istedi ve CHP’yi suçlamam yönünde telkinde bulundu.” dedi. Erdem savcının Partisini Hizmet Hareketi’yle ilişkilendirmeye çalıştığını da belirtti.

SAVCI CHP’YE BİR ŞEYLER BULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR

17-25 Aralık soruşturmalarına ilişkin ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılandığı davada bugün bir kez daha hakim karşısına çıkan Erdem, “Savcı, CHP’ye bir şeyler bulaştırmaya çalışıyor” dedi. Erdem, dokuz aydır cezaevinde olduğunu hatırlattı ve aleyhinde ifade veren gizli tanık Yusuf’un kim olduğunu sordu.


GİZLİ TANIK YUSUF’U GÖREN TANIYAN YOK

Eren, “Heyetiniz vicdani bir karar verecektir. 65 klasör dosyayı, sıralı 24. Ağır ceza heyeti ne çabuk okudu da beni yeniden tutuklatmaya karar verdi. OHAL KHK’sı ile tutuklandım. Savcı tutuklanmam için tek bir gerekçe koymuş; TUSKON’dan gelen Yusuf adlı kişi ile irtibatlı olduğumu söylemiş. Böyle bir şeyin olmadığı gizli tanık beyanıyla da ortaya çıktı. Yusuf adlı kişi icat edildi. Savcı ısrarla bu kişiyi arıyor. Yusuf’u tanıyan gören yok. Gizli tanık da bilmiyor, görmemiş” ifadelerini kullandı.

GİZLİ TANIK BEYAZ TV’DE YALAN SÖYLÜYOR

Erdem savunmasında şunları dile getirdi: “Gizli tanık, 4 gün Beyaz TV’de yalan söylüyor. Bana çikolata kutusunda belge geldiğini söylüyor. İlk duruşmada bunu yalanlamıştı. AİHM’in, AYM’nin ve Yargıtay’ın kararlarına göre, benim hiçbir suçum yok. Ortada bir eylem yok çünkü. Bir Yusuf uyduruldu; kim bu Yusuf? Yusuf’u bulmanızı istiyorum.”

İDDİANAMEDEKİ HERŞEY ÇÜRÜTÜLDÜ

İddianamede yazan her şeyin tartışıldığını ve hepsinin çürütüldüğünü belirten Erdem, “Üç ayrı savcı değişti bu dosyada. İtiraz edilen 24. Ağır Ceza, Dursun Çiçek’e kumpas kuranlara tahliye veriyor, benim tutuklu kalmamı istiyor. Dursun Çiçek de burada… O da benim yanımda. Her söylediği yalan çıkan bir gizli tanık var. Ben bu dosyadan beraat edeceğim. TUSKON’a gitmediğim ortaya çıktı. Dışarıdan para gelmediği ortaya çıktı. 9 aydır yatıyorum. Bana ceza verecekseniz, “F…”den vermeyin ve sırtıma bu yükü yüklemeyin. Benim iki örgütüm var; biri CHP diğeri BJK’dir” dedi.

PARTİMİ DE NAMUSUMU DA SATMAM

Aydınlık’ın aynı haberden beraat ettiğini ve hâlâ neyle suçlandığını bilmediğini söyleyen Erdem, “Savcı CHP’yi “F…” ile ilişkilendirmeye çalıştı. Benim partimi satmamı istiyorlar. Partimi de namusumu da satmam. Çünkü bir suçum yok. Bana ne ceza verecekseniz verin. Bana nasıl ceza vereceksiniz! Benim sicilime bu kara lekeyi çalmayın.” dedi.

Son güncelleme: 16:53 01.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı