• Turkhane Logo

Eren Erdem bir mektupla açlık grevine başladığını duyurdu

CHP eski Milletvekili Eren Erdem, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde açlık grevine başlama kararı aldı.

13:49 28 Ocak 2019 Pazartesi
Eren Erdem bir mektupla açlık grevine başladığını duyurdu
CHP eski Milletvekili Eren Erdem, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde açlık grevine başlama kararı aldı.

Tahliye edilme kararının çıktığı gün, hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılarak cezaevinden tahliye edilmeyen Erdem, yürütülen yargılamaya tepki nedeniyle açlık grevine başlayacak.

Avukatlarının tutuklamaya itiraz kararı reddedilince, Erdem de cezaevinden tahliye edilmedi.

Halk TVde Medya Mahallesine konuk olan gazeteci ve CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Eren Erdemin yaşanan yargılama süreci nedeniyle yarın açlık grevine başlayacağını duyurdu.


TBMM 25 ve 26. dönem milletvekili olan Barış Yarkadaş, Erdeme kararından vazgeçme çağrısı yaptığını ancak Erdemin kararlı olduğunu, buzdolabını boşalttığını belirtti.

Yarkadaş konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Adına Adalet Orucu dediği bir oruca başlıyor. Buzdolabını dün boşaltmış. Boşalttıktan sonra da cezaevi yönetimine açlık grevi yapacağını söylemiş. Avukatları vazgeçirmeye çalışıyor. Eren Erdem dün bir mektup yollamış ve o mektupta Ben haksız yere tutuluyorum cezaevinde ve hiç ilgimin olmadığı bir örgütten yargılanmak onurumu kırıyor. Bunu kaldıramıyorum ve bu haksızlığa karşı bir Adalet Orucuna başlıyorum diyor. Önce sıvı ile beslenme kararı almış. Bu konuda hem CHPden hem de kamuoyundan bir duyarlılık bekliyor. Umarım CHP MYK üyeleri, belediye başkan adaylarını belirlemek için verdikleri cengaverce mücadeleyi Eren Erdem için de verirler.

Sürgündeki gazeteci Erk Acarer de, Erdemin açlık greviyle ilgili mektubunu sosyal medya hesabından paylaştı.

  Eren Erdem’i caydırmak için uğraş veriliyordu. Maalesef kararlı olduğunu deklare etti. Bize de mektubunu kamuoyu ile paylaşmak düşüyor... pic.twitter.com/5HZ0XcUf0d — Erk Acarer (@eacarer) 28 Ocak 2019



Son güncelleme: 13:49 28.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı