• Turkhane Logo

Erdoğan'ın yeğeni e-scooter işine girdi; Boğaziçi’nin dekanı, Nebati’nin kuzeni çıktı

AKP iktidarının yandaş, partili ya da akrabaları önemli konumlara atama uygulaması devam ediyor.

17:01 10 Mart 2022 Perşembe
Erdoğan'ın yeğeni e-scooter işine girdi; Boğaziçi’nin dekanı, Nebati’nin kuzeni çıktı
AKP iktidarının yandaş, partili ya da akrabaları önemli konumlara atama uygulaması devam ediyor.


Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesine dekan olarak atanan Selami Kuranın, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatinin kuzeni olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan, AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın yeğeni Üsame Erdoğanın elektronik scooter işine girdiği ortaya çıktı.


İki bilgiyi de ortaya çıkaran Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Selami Kuran hakkındaki şu bilgileri paylaştı:

Onun hakkında çok şey okuduk. Bir zamanlar MHP’nin merkez yönetim kurulunda yedek üyeydi... 2015 seçimlerinde AKP’den aday adayıydı... “Pelikancılar” diye adlandırılan ekipten Selman Öğüt’ün tez danışmanıydı... ATV’de yayımlanan Esra Erol’un programındaki avukat Hülya Kuran’ın eşiydi... Nihayetinde, gece yarısı kararnamesiyle kurulan Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin atanan dekanıydı... Prof. Dr. Selami Kuran’ı tarif ediyorum. Bir şeyi bilmiyordum: Meğer Selami Kuran ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de kuzenmiş! Prof. Kuran’ı telefonla aradım, “Evet, Nebati halamın oğludur” diye teyit etti.

Pehlivan, Erdoğanın yeğeninin e-scooter işine girmesiyle ilgili ise şu bilgiyi paylaştı:

Sokaklarda sık sık elektrikli scooter kullananları görüyoruz. Renklerine bakıp sahibi olan markaları anlıyoruz. Kaldırımları işgalinden, trafikte yarattığı tehlikeden, denetimsizliğinden dert yanıyoruz.   

Yeni öğrendim... Meğer Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeni Üsame Erdoğan da bu işe girmiş. Turkuvaz renkteki BinBin adlı e-scooter markasının sahiplerinden biri de oymuş. 

İstanbul Ticaret Odası’nın verilerine göre Erdoğan’ın iş ortakları ise şöyleymiş: Kadir Can Abdik, Hüseyin Ardan Küçük, Mustafa Saim Birpınar, Haris Pojata...

Son güncelleme: 17:01 10.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı