• Turkhane Logo

Erdoğan’ın yapay zeka sesiyle dolandırıcılık: 1 milyon dolar gönder

14:50 24 Ekim 2023 Salı
Erdoğan’ın yapay zeka sesiyle dolandırıcılık: 1 milyon dolar gönder





AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın sesini taklit ederek, aradığı kişilerden para isteyen Fatih Emre Hülagü’yle ilgili soruşturmanın detayları deşifre oldu. Halktv.com.tr’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre Hülagü, telefonla konuştuğu SPK Başkanı Gönül’den 1 milyon dolar istiyor. Gönül uzun bir süre, telefonda konuştuğu kişinin Erdoğan olduğunu sanıyor.



Fatih Emre Hülagü’nün telefonla aradığı bir diğer ismin ise Hacı Sabancı oldu. Hacı Sabancı, ‘mağdur’ sıfatı ile ifade verdi.



Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Mehmet Metin Hülagü’nün oğlu Fatih Emre Hülagü, yapay zeka yardımıyla Erdoğan’ın sesini taklit ederek dolandırıcılık girişiminde bulunduğunun ortaya çıkması üzerine tutuklanmıştı. Fatih Emre Hülagü, SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül’ü arayarak Erdoğan’ın yapay zekayla benzetilmiş sesini kullanarak 1 milyon dolar kripto para talep etmiş: “Suriye’de bir operasyon için para gönderilmesi lazım. Bunu kripto ile gönderelim. Ya Ömer bugün bu işi halletmemiz lazım. Bunun neyini anlamıyorsunuz, al bunu hattan.”



Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Mehmet Metin Hülagü’nün oğlu Fatih Emre Hülagü’nün yapay zekâ yardımıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesini taklit ederek birçok kişiden para istediği ortaya çıkmıştı. Fatih Emre Hülagü, geçtiğimiz 17 Ağustos’ta “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla tutuklandı.



Soruşturma kapsamında mağdur olarak ifadesi alınan bir diğer isim ise Densa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Sabancı (36) oldu. Sabancı ifadesinde, “13 Ağustos 2023 tarihinde 0531 614 52 XX numaralı hattan arandığım doğrudur. Bu aranma neticesinde bulunduğum yerde telefonum iyi çekmemesi sebebi ile aramızda bir görüşme gerçekleşmedi. Zaten herhangi bir görüşmede gerçeklemediği için kim olduğunu da bilmiyorum. Sonrasında şahsı engellemiş olabilirim.” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 14:50 24.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı