• Turkhane Logo

Erdoğan’ın Türkiye’deki mirası! Erdoğan’ın kişisel nefreti özellikle Gülenistlere en büyük bedeli ödet

15:00 20 Mart 2023 Pazartesi
Erdoğan’ın Türkiye’deki mirası! Erdoğan’ın kişisel nefreti özellikle Gülenistlere en büyük bedeli ödet





Akademisyen Mahmut Özkan’ın “Erdoğan’ın Türkiye’deki Mirası, Yaklaşan Seçimler ve AB ve ABD Üzerindeki Etkileri” başlıklı yazısı yayımlandı.



Özkan yazısında;



*Türkiye’nin ekonomi, demokrasi, bölgesel politik ilişkiler, yargı bağımsızlığı, suç, terör ve yolsuzluk alanlarında enkaza dönüştürülme sürecini,



*Otoriterleşme yolunda 17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk Operasyonu, Selam Tevhid dosyası ve 15 Temmuz ‘darbe’ girişiminin etkilerini,



*Muhalefetin ilk defa bir blok halinde hareket ettiği, eğer stratejik bir hata yazmazlarsa seçimi kazanmaya ilk defa bu kadar yakın olduklarını anlattı.



Ülkedeki tüm muhaliflerin baskılandığını belirten Mahmut Özkan, “Erdoğan’ın kişisel nefreti özellikle Gülenistlere en büyük bedeli ödetti. Hareketin tüm üyeleri çok zayıf gerekçelerle soruşturma geçirdi, onlarcası sorguda işkenceden hayatını kaybetti.” ifadelerini kullandı.



Türkiye’nin tek sermayesinin demokratik değerler ve batıya yakınlaşması olduğunu belirten Özkan, AKP iktidarının ilk yıllarındaki başarısını AB sürecine borçlu olduğunu ancak Erdoğan’ın ‘demokratik iklimi’ partisinin kapatılmasının önüne geçmek için araçsallaştırdığını, çıkar politikasının ise AB ve ABD’nin Türkiye’deki otoriterleşmeyi görmelerine engel olduğunu ancak gelinen noktada Batının Türkiye’deki demokratik bir seçimi desteklemesi gerektiğini kaydetti.

Son güncelleme: 15:00 20.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı