• Turkhane Logo

Erdoğan'ın Şehir Kıraathaneleri Projesi'nin de altından rant çıktı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran'da Hatay'da yaptığı 'Şehir Kıraathaneleri' Projesinin altından da rant çıktı.

16:24 10 Haziran 2018 Pazar
Erdoğan'ın Şehir Kıraathaneleri Projesi'nin de altından rant çıktı
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran'da Hatay'da yaptığı 'Şehir Kıraathaneleri' Projesinin altından da rant çıktı.

AKPli Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziranda Hatayda yaptığı konuşmada ülkenin dört yanında millet kıraathaneleri kuracaklarını açıkladı. Gazeteci Said Sefa, açıklanan bu projeyi yürütenlerle ilgili yürüttüğü araştırmada ilginç verilere ulaştı. 

Said Sefanın Twitter hesabından paylaştığı bilgilere ilişkin tweetler şöyle; Kıraathane projesi herkese aptalca geldi.
Erdoğan çay, kek bedava olacak, daha ne olsun deyince olayın aslı gözlerden kaçmış oldu.
Kısa bir araştırma sonrası farkettim ki olay hiç de göründüğü gibi değil, bu projenin dile getirilmesinin nedeni tamamen rant.

İzah edeyim. — Said Sefa (@sefa_said) 10 Haziran 2018
  2016da Beyoğlu Belediyesi Keften A Tipi mesire yerindeki 270 metrekarelik bir sosyal tesisi yasaya aykırı şekilde Kültür Kenti adlı bir vakfa veriyor.
Sayıştay denetçisi olayı incelerken ortaya ahbap çavuş ilişkisi çıkıyor ve belediye sözleşmeyi fesh etmek zorunda kalıyor. pic.twitter.com/loOvBBLgFN — Said Sefa (@sefa_said) 10 Haziran 2018
  Kültür Kenti vakfının kurucularının neredeyse tamamı Akpli.
Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da vakfın danışma kurulunda yer alıyor.
Ayrıca Demircanın danışmanı İlyas Ertemur (bu isme dikkat!) vakfın mütevelli kurulunda yer alıyor. pic.twitter.com/sWvlzbtW4x — Said Sefa (@sefa_said) 10 Haziran 2018
  İlyas Ertemur, aynı zamanda sanatistanbul ajans başkanlığı yapıyor.
Sanatistanbul ajansının referansları birçok bakanlığın yanı sıra, TOKİ ve Diyanet İşleri Başkanlığı dahil birçok kurumla birlikte neredeyse bütün Akpli belediyeler.
Yani hepsiyle iş yapmışlar.

Bazıları şunlar pic.twitter.com/83wp0js0wb — Said Sefa (@sefa_said) 10 Haziran 2018
MUHALEFET NASIL TEPKİ VERDİ?

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve Meral Akşener ise projesi sert dille eleştirdi.

Peki, Erdoğanın millet kıraathaneleri projesi nedir? Muhalefet tam olarak neyi eleştiriyor? Üç soruda derledik.

Erdoğanın bahsettiği kıraathane projesi nedir?

Erdoğan, Hatay mitinginde kıraathane projesini şu sözlerle kamuoyuna duyurdu:

İngilizin Hyde Parkı varsa, bizim de Millet bahçemiz olacak. Ayrıca millet kıraathanesi de kuracağız, tamamen kitaplar, çay, kahveler olacak gençlerimiz ücretsiz bir şekilde bu hizmetten faydalanacak. Buralar adeta hayata ruh katacak.

Erdoğan 8 Hazirandaki Kayseri mitinginde de yine projeden bahsetti ve gençlerin bu mekanlarda ders çalışacağını belirtti:

Millet Kıraathaesindeki kekler ve çaylardan ücret almak yok. .Gençlerimiz kekini alacak, çayını, kahvesini alacak, interneti olacak. Oturacak dersini çalışacak.



 

Son güncelleme: 16:24 10.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı