• Turkhane Logo

Erdoğan’ın Saray’da gazetecilere övdüğü halıyı, 33 kişi 295 günde dokumuş!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Saray’ında gazetecilere övdüğü 108 metre kare Hereke halısını 33 kişi 295 günde dokumuş.

07:03 26 Kasım 2019 Salı
Erdoğan’ın Saray’da gazetecilere övdüğü halıyı, 33 kişi 295 günde dokumuş!
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Saray’ında gazetecilere övdüğü 108 metre kare Hereke halısını 33 kişi 295 günde dokumuş.



CHP’li bir ismin Saray’da gizlice AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü iddiaları arasında sosyal medyaya yasından, Erdoğan’ın “yerli ve milli halı” diyerek övündüğü görüntüler arada kaynadı. AKP’lilerin çocuklarının şatafatlı yaşantılarının hemen ardından çıkan bu görüntü, Ankara siyasetinde gündem dahi olmadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta Ekvator Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Fanny de Lourdes Puma Puma’yı makamında kabul etti.
  Erdoğan yeni halısını tanıttı: Arkadaşlar bu halımız 108 metrekare. Herekedir. Yerli ve millihttps://t.co/vDauTlOTRu pic.twitter.com/J0xE1VTZ3a — BirGün Gazetesi (@BirGun_Gazetesi) November 22, 2019

“ARKADAŞLAR BU HALI YENİ”

Erdoğan, salona girdiğinde gazetecilere, “Arkadaşlar bu halı yeni. Hereke… 108 metrekare, yerli ve milli” diyerek tören salonuna yeni serilen halıyı gösterdi. Saray’daki en gösterişli halı olan dev boyuttaki Hereke halısı, sosyal medyanın gündemine oturdu.

MİLLİ SARAYLAR HALI FABRİKASINDA ÜRETİLMİŞ

Oda TV’nin ulaştığı bilgilere göre, söz konusu halının Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Dair Başkanlığı’na bağlı Hereke’deki 1843 yılında Sultan Abdülmecid döneminde “Hereke Fabrika-i Hümayunu” adıyla kurulan Milli Saraylar Halı Fabrikasında üretildiği öğrenildi.

Sarayların döşemelik ve perdelik ihtiyacını karşılamak üzere üretime geçen fabrika, 1891 yılında halı dokumaya başladı. Halıyla ilgili bilgi veren Milli Saraylar yetkilileri de şakik desenli halının 33 personel tarafından 295 günde el dokumasıyla üretildiğini dile getirdi.

MALİYETİ SIR GİBİ SAKLI

El dokuması olan halının toplamda 29 milyon 420 bin düğümden oluştuğunu anlatan yetkililer, halının yünlü olmasın nedeniyle ipek üretim halılara kıyasla piyasadaki fiyatların çok daha altına bir maliyetle üretildiğini dile getirdi. Israrlı sorulara rağmen üretim maliyetine ilişkin bir rakam belirtilmedi.

Son güncelleme: 07:03 26.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı