• Turkhane Logo

Erdoğan'ın ortak liste umudu kalmadı: MHP aday listesini YSK'ya sundu

MHP'de Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız ve Semih Yalçın başkanlığında yer alan heyet, milletvekili aday listesini YSK'ye teslim etti. Yıldız,

12:16 07 Nisan 2023 Cuma
Erdoğan'ın ortak liste umudu kalmadı: MHP aday listesini YSK'ya sundu
MHP'de Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız ve Semih Yalçın başkanlığında yer alan heyet, milletvekili aday listesini YSK'ye teslim etti. Yıldız,

MHP dün, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri için aday listesini yayımlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye 1inci sıradan aday oldu. MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız ve Semih Yalçın, MHPnin aday listesini YSKye teslim etti. 

Aday listesinin tesliminin ardından MHPli Yıldız açıklamalarda bulundu. Yıldızın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
- 14 Mayıs pazar günü yapılacak seçimde milletvekili adaylarımızın listesini YSKya sunmuş bulunuyoruz. Seçimlerin hayırlı olmasına diler, aziz milletimize güveniyoruz.
- Seçim barajı yüzde 7ye düşürülmüştür, ilk defa bu seçimde kullanılacaktır. Böylece daha fazla partinin ve fikrin temsil edilmesi amaçlanmıştır. Bu yapılar hepinizin bildiği gibi CHPye iltica etmişlerdir. Bir partiden tek listeyle seçime girilmesinin aritmetik olarak en avantajlı olduğunu, sonuç verecek formül olarak sunanlara şimdilik şunu söylüyoruz; Milliyetçi Hareket Partisinin kurumsal kimliğinin her türlü matematik formülünün üzerinde olduğunu hatırlatırız.
- 600 adayımız arasından 510u erkek 90ı kadın adayımızdır. 26-40 yaş grubu arasından 195 adayımız listelerde yer bulmuştur. 55 yaş grubunda 117 adayımız vardır. 16 engelli de listelerde yer almıştır.
Cumhur İttifakında ortak listenin gündemde olmadığı açıklanmıştı. AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da Cumhur İttifakındaki tüm partilerin kendi listeleriyle seçime gireceklerini duyurmuştu.
Yeniden Refah’ın kendi logo ve adayları ile seçime girme kararının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin aynı tavrı takınacağını açıklamış ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da yaptığı açıklamada, vekil listesi çalışmalarının tamamlandığını duyurmuştu.

Son güncelleme: 12:16 07.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı