• Turkhane Logo

Erdoğan'ın ne zamana kadar iktidarda kalacağını tahmin ettiler

Bloomberg dünya liderlerinin daha ne kadar iktidarda kalacağına ilişkin bir analiz hazırladı.

17:11 01 Kasım 2018 Perşembe
Erdoğan'ın ne zamana kadar iktidarda kalacağını tahmin ettiler
Bloomberg dünya liderlerinin daha ne kadar iktidarda kalacağına ilişkin bir analiz hazırladı.





Analiz, siyasetin kaygan zemininden hareketle ihtimaller üzerinden şekillendirilmiş. Ve değişkenlere bağlı olarak, projeksiyonun farklı sonuçları olabileceği belirtilmiş.


Analizde, Axios’tan Dave Lawler’in imzası var.

Habere göre, Edoğan 2024’e ya da 2028e kadar Türkiye siyasetine yön verebilir, Merkel ve May ise beş yıl sonra siyasi arenadan silinecek.

Analiz; bundan beş yıl sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel ile İngiltere Başbakanı Theresa May siyasi arenadan silinirken, Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’ı ile Çin’in Xi Jinping ülkelerini yönetmeye devam edeceği iddiasında bulunuyor.

Büyük resim: Bloomberg’in Dünya Liderlerinin Siyasi Sıhhat Kontolü’ne (Bloombergs World Leaders’ Political Health Check ) göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve muhtemelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MBS) altı ay içinde siyasetten düşebilir.

ABD Başkanı Trump’ın 2024’e kadar dayanacağı düşünülüyor. Bloomberg’in listesine göre Trump’ın yeniden seçilme şansı var.

En kırılganlar:

Gelecek yıl seçime gidecek olan Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ve Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri zor durumda, Mayıs ayına kadar Brexit anlaşmasını sağlamak için zorlu bir mücadelede olan May de sürekli iş güvencesiyle ilgili spekülasyonlarla karşı karşıya.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin de 2021’de görevi bırakması bekleniyor. Merkel de aynısını yapacağını açıkladı, lakin Merkel görevden ayrılmak için  2021’i beklemeyebilir.

Analize göre İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun sonu hapishane olabilirdi ancak Bloombergin zaman çizelgesi bir dönem daha hizmet etmesinin muhtemel olduğunu gösteriyor. 

Liste yazarları ayrıca Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nın da en azından 2024’e kadar görevde kalacağını söylüyor.

79 yaşındaki İran Dini Lideri Ali Hamaney de “ölene kadar iktidarda kalacak” gibi görünüyor ve hesaplamalar “dokuz yıl daha yaşayacağını” gösteriyor.

Erdoğan 2028’e kadar Türk siyasetini yönetecek gibi görünüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dönemi sınırlı ama 2024’te ortada kaybolacak gibi durmuyor.

Liste yazarları her ne kadar MBS’ye kısa ömür biçse de, rejiminin ayağı kayıyor olsa da  Arap veliahtının henüz 33 yaşında olduğunu ve uzun yıllar iktidarda kalabileceği ihtimalini de gözardı etmiyor.

 

Son güncelleme: 17:11 01.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı