• Turkhane Logo

Erdoğan'ın koronavirüse yakalanmasını dünya basını böyle gördü

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüse yakalanması dünya gündeminde de yer buldu. Erdoğan'ın

11:34 06 Şubat 2022 Pazar
Erdoğan'ın koronavirüse yakalanmasını dünya basını böyle gördü
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüse yakalanması dünya gündeminde de yer buldu. Erdoğan'ın

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün canlı bağlantıyla katıldığı Zonguldak - Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri açılışında sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Canlı bağlantının hemen ardından sosyal medyadan paylaşım yapan Erdoğan, Bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız Covid-19 testimizin sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğunu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz ifadelerini kullandı.
NYT: Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğanın Ukrayna cumhurbaşkanı ile görüşmesinden iki gün sonra koronavirüs testi pozitif çıktı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın koronavirüs testi pozitif çıktı. Erdoğan,ın Ukraynaya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ülkenin cumhurbaşkanı Volodmr Zelenskiy ile bir araya geldiğini duyurdu.
Haberde, yetkililerin Türkiyedeki hastanelerin dolup taşmadığını ancak yoğun bakım ünitelerinin yüzde 70inin dolu olduğunu söylediği kaydedildi.
NYTnin haberinde ayrıca şunlar kaydedildi: 
Our World in Dataya göre, ülkenin 84 milyonluk nüfusunun yüzde 61inden fazlası tam olarak aşılandı.
Erdoğan, ilk Covid aşısını Ocak 2021de almıştı. Ancak o zaman hangi aşıyı aldığını açıklamamıştı. Öte yandan o sırada ülkede mevcut olan tek aşı, Sinovac tarafından yapılan Çinin CoronaVacıydı.
The Washington Post: Cumhurbaşkanının sağlığı hassas bir konu
Erdoğan, dünkü Twitter paylaşımına yer verilen haberde Cumhurbaşkanının sağlığı Türkiyede hassas bir konu olduğu vurgulandı. Sosyal medya kullanıcılarının, Erdoğanın sağlığıyla ilgili Twitterdaki manipülatif paylaşımları nedeniyle kasım ayında soruşturma başlatıldığı da belirtildi.
Bloomberg: Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğanın testi pozitif
Bloomberg, Erdoğanın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya haberinde yer vererek, kendisi ve eşinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi.

The Guardian: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Covid testi pozitif çıktı
The Guardian ve Çin merkezli Xinhua da Bloomberg gibi söz konusu haberi Erdoğanın Twitter hesabındaki paylaşımı üzerinden duyurdu.

Son güncelleme: 11:34 06.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı