• Turkhane Logo

Erdoğan'ın imzasıyla 12 ayrı özelleştirme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 12 ayrı özelleştirme ve acele kamulaştırma kararları yayımlandı.

10:15 10 Nisan 2021 Cumartesi
Erdoğan'ın imzasıyla 12 ayrı özelleştirme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Resmi Gazete'de AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 12 ayrı özelleştirme ve acele kamulaştırma kararları yayımlandı.


Sümerholding’in iki taşınmazı 30 milyon 400 bin liraya satıldı. Yapılan ihalelerde Sümer Holding’in Aydının Didim ilçesi Mavişehir Mahallesindeki 1.494 m² yüzölçümlü taşınmazı 13 milyon liraya; Kayseri Kocasinan Sümer Mahallesindeki 3.791 m² yüzölçümlü taşınmazı 17 milyon 400 bin lira olmak üzere 30 milyon 400 bin liraya satılması Cumhurbaşkanı kararı ile onaylandı.

Sümer Holding’in Mavişehir’deki taşınmazı 13 milyon liraya Türk Metal Sendikasına satıldı.


Türkiye Şeker Fabrikalarının özelleşirme kapsamında bulunan Eskişehirin Beylikova ve Sakarya Mahallesindeki, Karamanın Ali Şahane Mahallesindeki, Sivasın Yap Mahallesindeki, parsellere ilişkin özelleştirme planları onaylandı.

Maliye Hazinesinin özelleşirme kapsamında bulunan Urfanın Karaköprü, Ankaranın Dikmen, Muğlanın Gökçebel ve Eskişehirin Sultandere Mahallesinde bazı taşınmazlar üzerindeki imar plan değişiklikleri onaylandı.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğanın kararıyla Diyarbakırın Yenişehir İlçesi, Üçkuyu Mahallesi ile Kayapınar İlçesi, Talaytepe Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Alanlar Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edildi. Kastamonunun Hanönü İlçesinde S:88614 Numaralı IV. (c) Grup Maden (Bakır) İşletme Ruhsat Sahası Sınırları İçerisinde Kalan ve Bakır Cevheri Üretimine Devam Edilebilmesi İçin İhtiyaç Duyulan Bazı Taşınmazların, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılmasına karar verildi. 

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı ile Kesişen 9 Adet Enerji İletim Hattı Deplaseleri Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazlarda Direk Yerlerinin Mülkiyet Şeklinde, İletken Salınım Gabarisinin ise İrtifak Hakkı Kurulmak Suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılmasına karar verildi.

Muğlanın Bodrum ilçesinde, İstanbulun Adalar ilçesinde ve Balıkesirin Marmara adası ile Ayvalık ilçesindeki bazı alanlar kesin koruma alanı olarak tescil ve ilan edilmesi kararları da yayımlandı.

ANTEP VE KONYALTI BELEDİYELERİ TAŞINMAZLARI SATIŞA ÇIKARDI

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı Şahinbey/Beştepede toplam yüzölçümü 15,490 m² olan iki taşınmazını satışa çıkardı. En az 19 milyon 786 bin lira gelir bekliyor. Antalya-Konyaaltı Belediye Başkanlığı ise 1.434 m² yüzölçümlü taşınmazını 8 milyon 604 bin liradan satışa çıkardı. 

Son güncelleme: 10:15 10.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı