• Turkhane Logo

Erdoğan'ın hukuk eski danışmanından 'hukuksuzlukları dile getirin' çağrısı

Bir dönem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'nin hukuk danışmanı olarak da görev yapan hukukçu Prof. İzzet Özgenç, "Hukuksuzlukları gündeme getirin" çağrısı yaptı.

10:50 19 Nisan 2020 Pazar
Erdoğan'ın hukuk eski danışmanından 'hukuksuzlukları dile getirin' çağrısı
Bir dönem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'nin hukuk danışmanı olarak da görev yapan hukukçu Prof. İzzet Özgenç, "Hukuksuzlukları gündeme getirin" çağrısı yaptı.

Türkiyenin çok hızlı bir biçimde hukuk çizgisinin dışına çıktığına dikkat çeken Özgenç, son dönemlerde açılan bazı dava ve soruşturmalardan hareketle, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerine seslendi.

Sosyal medya hesabından paylaştığı yazısında, kurulun hukukçu üyelerine çağrıda bulunan Özgenç, Etkin inisiyatif alın, hukuksuzlukları gündeme getirin ifadelerini kullandı.

Karar TVde de konuşan Özgenç, hukukta bilinçli yanlışlıklar yapıldığını ve Erdoğanın bile bunları düzeltecek durumda olmadığını söyledi. 


Türkiyenin hukuk dışına çıktığının altını çizen Özgenç, kurul üyelerine seslendi ve üyelerden bu konuda daha fazla sorumluluk almalarını beklediğini kaydetti.

Özgençin yazısı şöyle:

Malum, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulunun mevcut üyelerinin bildiğim kadarıyla hepsi hukukçu kimliğine sahip bulunmaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere, bu Kurul, icrai karar alma yetkisini haiz değildir.

Ülkemizde, hukukun dışına çıkılma yönünde hızlı bir süreç yaşanmaktadır. Normal şartlarda bir Cumhuriyet savcısının soruşturma başlatmaması gereken hadiseler dolayısıyla, sonuçsuz kalacağı daha baştan açık seçik ortada olmasına rağmen, çeşitli soruşturma işlemlerinin yapılması, ibretlik bir durumdur. 

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulunu şahsen tanıma ve özellikle kamu görevlisi sorumluluğu bilinciyle birlikte bazı çalışmalar yapma şerefine nail bulunduğum Sayın Üyelerinin bu hukuk dışılıkların farkında olmaması ve Kurul toplantılarında bu hususları dile getirmemeleri mümkün değildir.

Buna rağmen, Türkiyenin hukuk devleti olma vasfının sorgulanmasını gerekli kılan bu hukuksuzlukların devamı karşısında, Sayın Üyelerden yapılan yanlışlara işaret zımnında istiarî mütalaa dermeyanına nazaran daha etkin inisiyatif kullanmaları, bir vatandaş olarak beklentimizdir.

Anlayışla karşılanması dileklerimle. 2020.04.18
CUMHURBAŞKANLIĞI YÜKSEK İSTİŞARE KURULU SAYIN ÜYELERİNE AÇIK ÇAĞRI
başlığıyla kaleme aldığım mektup, ekte paylaşılmıştır: pic.twitter.com/htIBfQ2D6Q — İzzet Özgenç (@izzetoezgenc) April 18, 2020

Son güncelleme: 10:50 19.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı