• Turkhane Logo

Erdoğan'ın Hamas hakkındaki açıklamalarına İtalya'dan tepki: "Mide bulandırıcı"

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini,

16:51 25 Ekim 2023 Çarşamba
Erdoğan'ın Hamas hakkındaki açıklamalarına İtalya'dan tepki:
İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini,

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Hamas açıklamasına ilişkin konuştu. Salvini, Erdoğanın Hamas hakkındaki açıklamaları mide bulandırıcı. Dışişleri Bakanı Tajaniden büyükelçiyi çağırmasını isteyeceğim ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuşmuştu:
Gazzedeki mazlumlara karşı tarihin en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor. Ölenlerin yarısı çocuklardan oluşuyor kalan yarısı da annelerinden ve aile büyüklerinden oluşuyor. Bu bile bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir. Hastaneleri ibadethaneleri, pazar alanlarını ateşe boğan, bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir ordu bulamazsınız.
Son yaptıkları toplantıda bir araya gelip tüm batı Haması bir terör örgütü olarak görüyor. İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu çok ama Türkiyenin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur.  İsrail devletiyle bir sorunumuz yok. Ama İsrailin uyguladığı mezalimi, devlet yerine örgüt gibi hareket etme tarzını tasvip etmiyoruz. 

Son güncelleme: 16:51 25.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı