• Turkhane Logo

‘Erdoğan’ın gözden çıkaramayacağı tek isim, yoldaşı ve eşi Emine Erdoğan’

Murat Yetkin: Dışarıdan bakan bir gazeteci olarak görebildiğim kadarıyla Erdoğan’ın görüşlerine en değer verdiği, onun dışında her kesi gözden çıkarabileceği kişi. Örneğin, Berat Albayrak’ın gözden çıkarılamayacak olmadığı görüldü.

10:23 29 Mayıs 2021 Cumartesi
‘Erdoğan’ın gözden çıkaramayacağı tek isim, yoldaşı ve eşi Emine Erdoğan’
Murat Yetkin: Dışarıdan bakan bir gazeteci olarak görebildiğim kadarıyla Erdoğan’ın görüşlerine en değer verdiği, onun dışında her kesi gözden çıkarabileceği kişi. Örneğin, Berat Albayrak’ın gözden çıkarılamayacak olmadığı görüldü.



Deneyimli Ankara gazetecisi Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çevresi ve çalışma arkadaşları arasında gözden çıkaramayacağı tek kişinin eşi Emine Erdoğan olduğunu ve bu nedenle birçok kişinin Emine Erdoğan’a yakın durarak işlerini halletmeye çalıştıklarını yazdı.

Yetkin, ‘Bir gazeteci olarak görebildiğim kadarıyla Erdoğan’ın görüşlerine en değer verdiği, onun dışında her kesi gözden çıkarabileceği kişi. Örneğin, Berat Albayrak’ın gözden çıkarılamayacak olmadığı görüldü.’ ifadelerini kullandı.


Murat Yetkin, yetkinreport.com’da yayınlanan yazısından şu görüşlere yer verdi:

Erdoğan’ın en yakını kuşkusuz eşi. Emine Erdoğan sadece Cumhurbaşkanının eşi değil. Örneğin, bir Nazmiye Demirel değil. Tıpkı zamanında Rahşan Ecevit’in Bülent Ecevit’e olduğu gibi, onun yoldaşı, siyasi yol arkadaşı da. “Yakın çevresi” meselesine dışarıdan bakan bir gazeteci olarak görebildiğim kadarıyla Erdoğan’ın görüşlerine en değer verdiği, onun dışında her kesi gözden çıkarabileceği kişi. Örneğin, Berat Albayrak’ın gözden çıkarılamayacak olmadığı görüldü.

Bu gerçeği, örneğin Erdoğan’ı eleştirmeyi göze alamayıp çevresindeki diğer kişileri “kötü” ilan edenlerin bir kısmı gayet iyi biliyor ve o nedenle Emine Erdoğan’a yakın durup işlerini halletme çabasına giriyorlar.…Gelelim

Erdoğan’ın Beştepe’de her gün muhatap olduğu, hem her toplantısına giren en yakın çevresine. Sayalım.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Güvenlik ve Dış Politikalar Danışmanı İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun.

Hükümet işlerinde ikinci halka diyebileceğimiz, yani günübirlik olmasa da Erdoğan’ın bilgi ve görüşlerine değer verip mesaisine kattığı diğer isimler, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve duruma göre Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile İçişleri Bakanı Soylu. AK Parti işlerindeyse Başkan Vekili Numan Kurtulmuş (şimdi Binali Yıldırım da devreye girebilir) ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik. Mücahit Arslan eskisi kadar öne çıkmasa da sır kâtibi olma özelliğini yitirmiş görünmüyor.…

Özellikle de bütün gücü elinde toplamış bir yöneticinin. Olsa olsa eski Bizans-Osmanlı geleneğini devam ettirerek, zamanı gelince elinde “Nereden bilecektim? Güveniyordum. Kandırıldım. İhanete uğradım” demek için bilmezden geliyordur. Ama bu doğru bir yöntem değildir. Hele söz konusu olan ülke yönetimiyse, yöneticinin birinci görevidir eğer sepette çürük elma varsa ayıklamak. Yoksa, en hafifinden o yanlışlara ortak olduğu, en ağırındansa zaten o yanlışın içinde ve konumu gereği başında olduğu anlamına gelebilir.

Son güncelleme: 10:23 29.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı