• Turkhane Logo

Erdoğan'ın eski metin yazarından yeni AKP yönetimine eleştiri: 'Yerel seçim için riskli...'

Bir dönem Erdoğan'ın metin yazarlığını üstlenen Aydın Ünal, iktidar partisinin yeni yönetimini değerlendirdi. Ünal,

10:54 11 Ekim 2023 Çarşamba
Erdoğan'ın eski metin yazarından yeni AKP yönetimine eleştiri: 'Yerel seçim için riskli...'
Bir dönem Erdoğan'ın metin yazarlığını üstlenen Aydın Ünal, iktidar partisinin yeni yönetimini değerlendirdi. Ünal,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eski metin yazarı ve eski AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Yeni Şafakta yayımlanan yazısında iktidar partisinin geçtiğimiz cumartesi günü belirlenen yeni yönetimini değerlendirdi.
BİNALİ YILDIRIMIN ÜSTÜ ÇİZİLMİŞTİMerkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda (MKYK) değişiklikler yapılan 4. Olağanüstü Kongrede çizik yiyen isimler dikkati çekmiş, Binali Yıldırım, Mustafa Şentop, Özlem Zengin, Metin Külünk ve Şamil Tayyar gibi isimler liste dışı kalmıştı.
Önceki yazılarında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte lider ve partinin ayrıştığını, seçmenin Erdoğanı ayrı, AKPyi ayrı değerlendirmeye başladığını, 14 - 28 Mayıs seçimlerinde oluşan makasın da bu mesajı net bir şekilde verdiğini dile getiren Ünal, Bu ayrışmanın da AK Parti için yeni bir politika, yeni bir dil, yeni bir misyon ihtiyacına işaret ettiğini söylemiştim hatırlatmasında bulundu.

YEREL SEÇİM İÇİN RİSKLİ OLDUĞU KANAATİNDEYİMAydın Ünal, partinin yeni oluşan MYKsının çok değişmediğini, ancak MKYKda büyük oranda değişim yapıldığına dikkati çekerek şunları kaydetti:
MYKda tecrübenin ağır basması kuşkusuz olumlu ancak MKYKdaki değişimin AK Partinin ortaya çıkan yeni ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğu görülüyor. Görünen o ki, yakın gelecekte AK Partinin politika, dil ve misyonunda çok değişiklik olmayacak. Bunun önce yerel seçim için riskli olduğu kanaatindeyim.
GEÇMİŞE NAZARAN ZAYIF KALACAĞINA İŞARET EDİYORYeni MKYK, AK Partideki köklü istişare mekanizmasının bu dönemde de geçmişe nazaran zayıf kalacağına işaret ediyor. MKYK üye sayısı 50den 75e çıkarılmıştı; bu sayı korundu. MKYK toplantılarının yedek üyeler dâhil geniş katılımlı yapılması, güncel meselelerin etraflıca tartışılmasını önlüyor. Yeni dönemde de AK Partinin bu imkândan mahrum kalacağı görülüyor.
MKYKnın yapısı da atılıma işaret etmiyor. Geçmişte defalarca seçim kaybetmiş ya da kamuoyu nazarında imajı hasar almış isimlerin vazgeçilmez olarak tekrar görev almalarını, dil, politika ve misyonda istikrar olarak yorumlamaktan başka seçeneğimiz yok.
YÜK YİNE ERDOĞANIN OMUZLARINDA OLACAKOlağanüstü kongre öncekiler gibi kalabalık, renkli, heyecanlı, coşkulu olsa da bir rutini yerine getirmiş oldu. Görünen o ki yerel seçimlerde yük yine Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğanın omuzlarında olacak. Bölgemizin epeyce ısındığı bir süreçte Erdoğan bir yandan dış politikayla, bir yandan iç politikayla çok yoğun meşgul olmak zorunda kalacak. Allah yardımcısı olsun.

Son güncelleme: 10:54 11.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı