• Turkhane Logo

‘Erdoğan’ın Darbe paranoyası nedeniyle deprem yardımları geciktirildi’

20:50 06 Şubat 2024 Salı
‘Erdoğan’ın Darbe paranoyası nedeniyle deprem yardımları geciktirildi’





CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kahramanmaraş depremlerinin ardından TSK’nın dakikalar içiresinde yardıma hazır halde beklediğini ancak AKP iktidarının darbe paranoyası nedeniyle yardımların 72 saat geciktirildiğini öne sürdü.



CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hatay’daki itirafına tepki göstererek, “‘Bana oy vermediğiniz için size hizmet etmedim, vermezseniz etmem’ diyerek dünya siyaset tarihinin en utanç verici şantajını milletimizin yüreğine havale ediyorum” dedi. Özel AKP iktidarının darbe paranoyası nedeniyle TSK’nın yardımlarını 3 gün ertelediğini öne sürdü.



ERDOĞAN DEPREMZEDELERE TUTAMAYACAĞI SÖZLER VERDİ



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Hatay’da İBB Emekçileri Lisesi Temel Atma Töreni gerçekleştirdi. Törende konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, “Depremin 2 gün sonrasında ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı ‘Hiç kimse merak etmesin. Deprem konutu ihtiyacı 600 binin üzerinde. Hepsini 1 yıl içinde teslim edeceğim. Bu devlet sözünü güvenin’ diyerek hem devlet gücünü bir siyasi partinin çıkarlarına tahvil etmeye, hem devletin gücünü olduğundan farklı göstererek, hem de 1 yıl sonrasında tutamayacak sözler vererek ilk günden niyetinin ne olduğunu birkaç ay sonra yaklaşan seçimi gözeterek vermişti” dedi.



DÜNYA SİYASET TARİHİNİN EN UTANÇ VERİCİ ŞANTAJI



AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’daki sözlerine tepki gösteren Özel, “Diyor ki kral ‘Merkezi yönetimle yerel yönetim uyum içinde olmazsa hizmet gelmez.’ Sonra bakıyor Hataylıların gözünün içine, ‘Geldi mi?’ diyor. ‘Bana oy vermediğiniz için size hizmet etmedim, vermezseniz etmem’ diyerek dünya siyaset tarihinin en utanç verici şantajını milletimizin yüreğine havale ediyorum. Yazıklar olsun!”



DARBE PARANOYASINDAN DEPREMZEDEYE MÜDAHALE ETTİRMEDİLER



Deprem sonrasında müdahalede geç kalınmasına da değinen Özel, “TSK alarm verildiğinde dakikalar içinde çıkmaya hazırdı ama 3 gün boyunca yoktu. Darbe paranoyası. ‘Ordu yönetime el koyar, iktidar elden gider’ dediler. En kıymetli 72 saati bu müdahalenin imkanından bu ülkeyi mahrum bıraktılar” dedi.

Son güncelleme: 20:50 06.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı