• Turkhane Logo

‘Erdoğan’ın baş rolde olduğu vasat dizinin sonuna geliyoruz’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, '"Damada, geline, görümceye, eşe, dosta teslim edilen bu sistemi bir an önce kaldırmalı; iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurmalıyız' dedi.

12:37 28 Ocak 2020 Salı
‘Erdoğan’ın baş rolde olduğu vasat dizinin sonuna geliyoruz’
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, '"Damada, geline, görümceye, eşe, dosta teslim edilen bu sistemi bir an önce kaldırmalı; iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurmalıyız' dedi.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bir kez daha parlamenter sistemin gerekliliği üzerinde durdu. Akşener, “Damada, geline, görümceye, eşe, dosta teslim edilen bu sistemi bir an önce kaldırmalı; iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurmalıyız. İyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem, Türkiye’nin bu sarmaldan çıkış yoludur” dedi.

Akşener’in grup konuşmadında AKP’nin ekonomi politikalarını eleştirdi. İktidarın özellikle tarım alanında başarısız olduğunu belirten Akşener, şöyle devam etti:


“Memleketin gerçek gündemi kaynamayan tencere, ödenemeyen faturadır, ay sonunu getiremeyen ailelerdir. Dünyada hiçbir gelişmiş ülke tarım politikasını piyasa şartlarına bırakmaz. Öyle büyük bir stratejik öneme sahiptir ki piyasa şartlarına ve işinin ehli olmayanlara bırakılamaz. AK Parti’nin başarısız olduğu birçok alan var ama tarımdaki başarısızlığı ekonomik ve toplumsal dengeleri alt üst etmiş durumda.”

“Dikkat edin Türkiye’de çalışanların yüzde 40’ı geçimini asgari ücretle sağlıyor. Benim ekonomiye katkıda bulunan işçimin üçte birinden fazlasının aldığı maaş, sadece ailesinin aç kalmamasına yetiyor. Yoksulluk sınırı yaklaşık 7 bin 500 lira. Yani asgari ücret alan bir ailenin toplam gelirinin üç katı. Doğalgaza 2018-2019 yıllarında toplam yüzde 60 zam yapıldı, vatandaşın maaşı ise bunun üçte biri oranında bile artmadı.”

“Ülke gündeminin çılgınlıklarla işgaline izin veremeyiz vermeyeceğiz. İsteseler de istemeseler de bunları konuşacağız. Herkes bizden hak ettiği sözü duyacak.”

“SİSTEM DAMADA, GELİNE GÖRÜMCEYE TESLİM EDİLDİ”

Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı da eleştirdi. “Burası çok önemli Damat Bey elektrik zammını az bulmuş”diyen Akşener, “Buyurun size şımarıklığın resmi” diye konuştu. Akşener şöyle devam etti:

“Ben de isterim Türkiye uçsun. Ama Türkiye televizyona çıkıp uçuyoruz demekle uçmaz. Daha da olsa gelmem dediğin DAVOS’a damadını gönderip konuşturmakla olmaz. ”

“Damada, geline, görümceye, eşe, dosta teslim edilen bu sistemi bir an önce kaldırmalı; iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurmalıyız buna direnmek tarihe direnmektir. Bu direnç asla başarılı olamamıştır olamayacaktır. iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem, Türkiye’nin bu sarmaldan çıkış yoludur. ”

“Sayın Erdoğan’ın baş rolde olduğu bu vasat dizinin artık sonuna geliyoruz. Türk milletinin makus talihini yenmek artık bizim omzumuzdaki görevdir. Hazırız. Milletimizle hep birlikte başaracağız.”

Son güncelleme: 12:37 28.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı