• Turkhane Logo

Erdoğan'ın açıkladığı konut teşviklerine tepki: Beton yiyin

Erdoğan’ın konut satışlarının artırmak için açıkladığı 3 pakete siyasiler ve ekonomistler tepki gösterdi: Müteahhitler zenginleşsin diye yapmadıkları kalmadı.

09:17 10 Mayıs 2022 Salı
Erdoğan'ın açıkladığı konut teşviklerine tepki: Beton yiyin
Erdoğan’ın konut satışlarının artırmak için açıkladığı 3 pakete siyasiler ve ekonomistler tepki gösterdi: Müteahhitler zenginleşsin diye yapmadıkları kalmadı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut satışlarının artırmak için açıkladığı üç ayrı pakete siyasiler ve ekonomistler tepki gösterdi. Erdoğan, “İlk defa ve tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon liraya kadar değere sahip birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz” demişti. Erdoğan’a siyasetçiler ve ekonomistlerden gelen yanıtlar şöyle:

‘MÜTEAHHİT ZENGİNLEŞSİN DİYE YAPMADIKLARI KALMADI’


CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak:  Müjde dediği; Beton, beton, beton… ‘Benim oğlum bina okur, Döner döner yine okur.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:  Milyonlarca işçi, emekçi, emekli açlık sınırı altında bir gelirle kirasını, faturasını dahi zor öderken Erdoğan faizli konut sözü veriyor. Müteahhitler zenginleşsin diye yapmadıkları kalmadı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun:  “Kazananlar: Müteahhitler, inşaat firmaları, sermaye sahipleri. Kaybedenler: Türk halkı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Beton endüstrisine hizmet veren, müteahhitleri kurtarma paketleri için çaba veren, milletin Cumhurbaşkanı’na minnettarız (!)”

‘A: AÇIZ, B: UCUZ KONUT KREDİSİ VERELİM’ 

Veysel Ulusoy: A: Açız, enflasyon altında ezildik. B. Ucuz konut kredisi verelim… Beton yiyin.

Alaattin Aktaş:  On yıl vadeli, yüzde 0.99 faizli, 2 milyon TL kredinin anapara+faiz maliyeti 3.426.674 TL. 3.426.674 TL/120 ay=28.555,62 TL. Yani bu krediyi kullanarak konut alan on yıl boyunca her ay 28.555 TL ödeyecek. “2 milyonluk değil de 500 binlik konut al” diyebilirsiniz. Bulursak alalım!

Emrah Lafçı: Ekonomi teorisine ‘Faiz sebep enflasyon sonuç’tan sonra yeni bir dahiyane katkı daha; konut kredisi faizlerini düşürmek suretiyle konut fiyatlarını düşüreceğiz. Ekonomi bilimine hayırlı olsun!

Son güncelleme: 09:17 10.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı