• Turkhane Logo

Erdoğan'dan üyelik şartı: 'Siz Türkiye'nin önünü açın, biz de İsveç'in önünü açalım'

NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Litvanya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan,

14:22 10 Temmuz 2023 Pazartesi
Erdoğan'dan üyelik şartı: 'Siz Türkiye'nin önünü açın, biz de İsveç'in önünü açalım'
NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Litvanya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan,

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesinin düzenleneceği Litvanya’nın başkenti Vilniusa hareketinden önce Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, İsveçin NATOya üyelik süreciyle ilgili, Zirvede (NATO) Türkiyeye yönelik yaptırım ve kısıtlama uygulayan müttefiklere bu yanlıştan süratle dönmeleri çağrımızı tekrarlayacağım. İsveçin NATOya üyelik sürecinin ilerleyebilmesi, üçlü mutabakatta kayıtlı hususların yerine getirilmesine bağlıdır dedi.
TÜRKİYENİN ÖNÜNÜ AÇIN...Cumhuriyetin haberine göre Türkiyenin Avrupa Birliğinde önünü açın diyen Erdoğan, Biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveçin de önünü açalım ifadelerini kullandı. 
Erdoğanın açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:
- İttifakın caydırıcılık ve savunma yapılanmasını tahkim etmek, Ukrayna başta olmak üzere ortakları desteklemek üzere Madrid Zirvesinde aldığımız kararları gözden geçireceğiz. NATOnun ve müttefiklerin Ukraynaya desteğinin bir göstergesi olarak ihdas edilen NATO Ukrayna Konseyinin ilk toplantısını da bu vesileyle tertipleyeceğiz.
- Savaşın en kısa sürede adil ve kalıcı barışla sona erdirilmesinin Ukraynanın NATOya üyelik sürecini daha da kolaylaştıracağına inanıyoruz. Zirvede, Türkiyeye yönelik yaptırım ve kısıtlama uygulayan müttefiklere bu yanlıştan süratle dönmeleri çağrımızı tekrarlayacağım.
50 YILDIR AB KAPISINDA BEKLETİLEN BİR TÜRKİYE VAR- Türkiye NATOnun açık kapı politikasını hep desteklemiş bir ülkedir. İsveçin NATOya üyelik sürecinin ilerleyebilmesi üçlü mutabakatın yerine getirilmesine bağlıdır. Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Önce Avrupa Birliğinde Türkiyenin önünü açın biz de İsveçin önünü açalım. 50 yıldır AB kapısında bekletilen bir Türkiye var.

Son güncelleme: 14:22 10.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı