• Turkhane Logo

Erdoğan’dan TÜSİAD’a: Türkiye’yi içerden vuranlara hesabını sormasını bilirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'dan gelen "demokrasi işlemeden ekonomik performans artmaz" açıklamalarına sert tepki gösterdi.

11:25 17 Mayıs 2019 Cuma
Erdoğan’dan TÜSİAD’a: Türkiye’yi içerden vuranlara hesabını sormasını bilirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'dan gelen "demokrasi işlemeden ekonomik performans artmaz" açıklamalarına sert tepki gösterdi.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da İç Güvenlik Birimleri İftar Programı’na katıldı. Programda konuşan Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSAD) Yüksek İstişare Kurulu Tuncay Özilhan’ın açıklamasına tepki gösterdi.

Özilhan’ın “istatistik cinliğine başvurduğunu” söyleyen Erdoğan, “Sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum” ifadelerini kullandı.


Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

‘YERİ GELİRSE BUNLARI TEŞHİR EDERİM’

“Ben sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları teşhir ederim. Ama şunu bilin, Türkiye’yi dışarıdan vurmaya çalışanlar vurmaya çalışıyor ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını bilirim.”

‘İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE NİYE KATILMIYORSUNUZ?’

“Zira biz TÜSİAD’ın kasıtlı olarak Türkiye’yi alt sırada gösteren istatistiklerin illüzyonuna sığınmak yerine mesela başlattığımız 2,5 milyonluk istihdam seferberliğine niçin destek vermiyor, bunu da kendilerine hatırlatırım. Size burada iş düşmüyor mu, dev fabrikalarınız var, holdingsiniz. Ne olur 5 tane, 10 tane yanına işsiz insanı alsan, neyini kaybedersin? Bunların dert edinmiyorsunuz.”

‘DAHA 1 HAFTA ÖNCE ZİYARETİME GELDİNİZ’

“Biz TÜSİAD’ın politik tarafgirlikten daha ziyade Türkiye’nin ekonomik bağımsızlık mücadelesine yaptığı katkılarla gündeme gelmesini arzu ederdik. Daha 1 hafta önce ziyaretime geldiniz. Sizlerle neleri konuştuk? 1 hafta geçmeden yaptıkları açıklamalara bakın. Unutmayalım ki bu ülke hepimizin ortak vatanıdır. Bu dolarlar, bu avrolar sizleri kurtarmaz. Bu millet sizi kurtarırsa kurtarır. Bunu da böyle bilin.”

Son güncelleme: 11:25 17.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı