• Turkhane Logo

Erdoğan'dan tehlikeli provokasyon: "14 Mayıs'ta bu millet sana sandıkları mezar edecek"

Antalya mitinginde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime 12 gün kala yine tehditlerin dozunu artırıyor. Erdoğan,

17:36 02 Mayıs 2023 Salı
Erdoğan'dan tehlikeli provokasyon:
Antalya mitinginde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime 12 gün kala yine tehditlerin dozunu artırıyor. Erdoğan,

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Kepez Turgut Özal Spor Salonu önünde düzenlenen mitingde konuştu.
Erdoğan burada yine Millet İttifakının ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlunu hedef aldı, provokatif sözlerle seçim mesajı verdi.
Bay bay Kemal, senin arkadaşın Kandil diyen Erdoğan, 14 Mayısta bu aziz millet, sevgili vatandaşlarım sana sandıkları mezar edecek. Buna hazır mıyız? ifadelerini kullandı.
SELOYU ÖCALANIN YERİNE GETİRECEKLERMİŞ!Cumhuriyetin haberine göre Millet İttifakını yine terörle yan yana getirmeye çalışan Erdoğan, Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDPnin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaşı da hedef alarak şu ifadeleri kullandı:
Terörist Selo, Diyarbakırda 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu. Şimdi bu Selo, cezaevinde. Seloyu çıkaracağız diyorlar. Sonra da Seloyu Öcalanın yerine getireceklermiş! Bay bay Kemalin demek ki parlamentoda yaptığı görüşme işte buydu. Açıklayabildi mi? Açıklayamaz. Çünkü her şey fırıldak! Düzgün bir şey yok! Gerçek siyasetçi isen çıkarsın açıklarsın, hayatı yalan! Ben diyorum ki 14 Mayısta benim aziz milletim bu yalana, talana, dolana evet demeyecek!
Erdoğanın konuşmasından öne çıkan satırlar şu şekilde:
HEDEFİNDE YİNE MUHALEFET VAR
* Pazarlık kızıştığında ortaklardan biri kalkıp sonra yerine otururken HDP de bu cümbüşte yerini aldı. Baktılar 7 ortakla da bu iş olmayacak, iki büyükşehir belediye başkanını dahil edip ortak sayısını 9a çıkardılar. Masada kendi için yer olduğunu gören PKK ve F... durur mu, onlar da hemen seslerini yükselttiler. Oldu mu size 11 ortak. Daha DHKP-Csini, Avrupa ve Amerikadaki tefecileri, simsarları, STK görünümlü istihbarat aygıtlarını saymıyorum bile. Aslında ağlanacak halimize gülüyoruz. Kılıçdaroğlunu cumhurbaşkanı adayı olarak karşımıza diken bir mekanizma var. 
- Bu mekanizma CHP tabanının da ittifaktaki diğer partilerin de hassasiyetlerini umursamıyor. Tıpış tıpış oy vereceksiniz diyerek bu nobranlık ifade ediliyor. Bunların derdi yönetimi değiştirirken Türkiyenin kaldığı yerden yola devam etmesi değildir. Türkiyeyi; siyaseti ile, ekonomisi ile, diplomasisi ile yarım asır daha kendine gelemeyeceği bir çukura itmektir. Ama inşallah başaramayacaklar. 
KILIÇDAROĞLUNA DEMİRTAŞ ÜZERİNDEN YÜKLENDİ- Antalya, 14 Mayısta Türkiye Yüzyılının inşası için bismillah diyor muyuz? 14 Mayısta Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Antalya tamam diyorsa bu iş tamamdır. Terörist Selo, Diyarbakırda 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu. Bu Selo cezaevinde. Seloyu çıkaracağız diyorlar. Ondan sonra da Seloyu Öcalanın yerine getireceklermiş. Buradan şu anlaşılıyor. Bay bay Kemal demek ki, parlamentoda yaptığı görüşme işte buydu. Açıkla dedik kaç kere, açıklayamaz. Düzgün bir şey yok. Eğer gerçek siyasetçiysen çıkar açıklarsın ama açıklayamaz. Hayatı yalan. Hep fırıldaklarla dolaşıyor. 14 Mayısta benim aziz milletim bu yalana, talana, dolana evet demeyecek. 
- Ülkeyi bir avuç sapkın ideoloji mensubunun, evlatlarımızın maddi-manevi varlığına göz diken ihtiraslarına teslim etmek istiyorlar. Ülkeyi, köken ve mezhep ayrışmasını derinleştirerek yeniden kamplara bölmek, kardeşi kardeşe düşman etmek istiyorlar. Ülkeyi, tasmaları emperyalistlerin elinde olan terör örgütlerinin cirit alanına çevirmek istiyorlar. Bunların derdi bizimle değil, Türkiye ile, Türk milleti ile, Türkiyenin kazanımlarıyladır. 
AZİZ MİLLET SANA SANDIKLARI MEZAR EDECEK- Kandilde ne diyordu birisi... Bunların bayrağı var mı? Bunların ezanı var mı? Bunların dini var mı? Ne diyor? Bizim desteğimiz Kılıçdaroğlunadır. Dini olmayan, diyaneti olmayan, bayrağı olmayan, ezanı olmayan kimler destekliyor bay bay Kemali, bu teröristler. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Bay bay Kemal, senin arkadaşın Kandil. 14 Mayısta bu aziz millet, sevgili vatandaşlarım sana sandıkları mezar edecek. Buna hazır mıyız? 
- Cudiyi, Gabarı Tendüreki bu teröristlere mezar ettik mi? Terör örgütünün parlamentodaki uzantıları AK Partiyi kabul edebilirler mi? Kandilden AK Partiyi destekleyemeyiz, Kılıçdaroğlunu destekleyeceğiz diyorlar. Onların bay bay Kemali desteklemeleri, bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Biz teslim olmayı değil, mücadele etmeyi seçtiğimiz için hedefteyiz. Emperyalistlerin suyuna gitmeyi değil, Türkiyenin gücünü tarihinden alan duruşuna layık olmayı seçtiğimiz için hedefteyiz.

Son güncelleme: 17:36 02.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı