• Turkhane Logo

Erdoğan'dan 'tahıl koridoru' açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkelerine yapacağı ziyaretler öncesinde açıklamalarda bulundu.

15:15 17 Temmuz 2023 Pazartesi
Erdoğan'dan 'tahıl koridoru' açıklaması
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkelerine yapacağı ziyaretler öncesinde açıklamalarda bulundu.

AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusyanın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşmasının askıya alındığı açıklamasıyla ilgili Bugünkü açıklamaya rağmen Rusya Devlet Başkanı Putinin bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum dedi.

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistanın Cidde kentine ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Rusyanın tahıl koridoru açıklamasıyla ilgili, Bugünkü açıklamaya rağmen Rusya Devlet Başkanı Putinin bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum. Biz de seyahatten döner dönmez Sayın Putin ile görüşmelerimi yapacağım. Ağustosta ülkemizde bir araya gelince görüşeceğiz dedi. 
TAHIL KORİDORU AÇIKLAMASI
Erdoğan açıklamalarında Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmaların daha fazla yıkıma yol açmaması için yoğun çaba harcıyoruz. Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz diyoruz. Girişim sayesinde dünya piyasalarına 33 milyon tondan fazla tahıl ürünü sevk edildi. Böylece gelir seviyesi düşük birçok ülkenin gıda krizine sürüklenmesi önlendi.
Diplomatik gayretlerimizi son günlerde yoğunlaştırdık. İlgili tüm taraflara tekrar teşekkür ediyorum. Bugünkü açıklamaya rağmen Rusya Devlet Başkanı Putinin bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum. Biz de seyahatten döner dönmez Sayın Putin ile görüşmelerimi yapacağım. Ağustosta ülkemizde bir araya gelince görüşeceğiz.

Son güncelleme: 15:15 17.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı