• Turkhane Logo

Erdoğan'dan Saray personeline süresiz silah ruhsatı

Cumhurbaşkanı, yeni yönetmelikle yakın çalışma ekibine süresiz silah ruhsatı hakkı verdi.

11:24 11 Mayıs 2019 Cumartesi
Erdoğan'dan Saray personeline süresiz silah ruhsatı
Cumhurbaşkanı, yeni yönetmelikle yakın çalışma ekibine süresiz silah ruhsatı hakkı verdi.



Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Yönetmelik’te birbiri ardına değişikliklere imza atan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son değişikliği silah ruhsatına yönelik yaptı.

Erdoğan, “Ruhsatlarında süre kaydı aranmayacak kişiler” arasına, Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı ve İdari İşler Başkan Yardımcıları ve Savunma Sanayi Başkanı’nı ekledi.


OFİSTEKİLER DE SÜRESİZ SİLAH TAŞIYABİLECEK

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre yönetmelikte yer alan, “Görevi gereği silah taşıması gerekenler” listesini de değiştiren Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcılarını, Bakan Yardımcılarını, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanını, İdari İşler Başkan Yardımcılarını, Genel Müdürleri, Daire Başkan Yardımcılarını ve Cumhurbaşkanlığı Ofis Başkanları’nı bu listeye ekledi.

BİREYSEL SİLAHLANMA TEHLİKESİ

Dünya ve yurt genelinde bireysel silahlanmaya yönelik tehlikeler günden güne artarken, bunu teşvik edici düzenlemelerin birbiri ardına hayata geçirilmesi dikkat çekti. Daha önce mermi fiyatlarında indirime giden hükümet, geçen yıl yaptığı değişiklikle emekli ve görevi başındaki koruculara bireysel silah taşıma ruhsatı verilmesine karar vermişti.

Olağanüstü Hal (OHAL) kaldırılmadan önce KHK ile de bir düzenleme yapan Erdoğan, bir dönem de olsa muhtarlık veya belediye başkanlığı yapan kişilerin silah taşıma ve bulundurma ruhsatı almasını kolaylaştırdı, bu kişilerden harç alınması zorunluluğunu ise kaldırmıştı.

Son güncelleme: 11:24 11.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı