• Turkhane Logo

Erdoğan'dan S-400 açıklaması: ABD'nin yaklaşımı bizi bağlamaz

Erdoğan S-400'lerin denenmesi gündemiyle ilgili

15:24 23 Ekim 2020 Cuma
Erdoğan'dan S-400 açıklaması: ABD'nin yaklaşımı bizi bağlamaz
Erdoğan S-400'lerin denenmesi gündemiyle ilgili

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
Erdoğan S-400lerin denenmesi gündemiyle ilgili ABDnin yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz ifadelerini kullandı. Karabağ gerilimi ile ilgili de konuşan Erdoğan Rusya ne kadar burada çözüm için barış için yer almayı düşünüyorsa, Türkiye de en az Rusya kadar barış için yer alma hakkı olduğuna inanıyorum dedi.
Erdoğan şöyle konuştu:
Aliyevin ifadesini kenara koymak mümkün değil. Yani burada eğer Rusya ne kadar burada çözüm için barış için yer almayı düşünüyorsa, Türkiye de en az Rusya kadar barış için yer alma hakkı olduğuna inanıyorum.
Azerbaycan diyor ki, eğer Ermenistan Rusyayı teklif ediyorsa biz de Türkiyeyi teklif ediyoruz. Bu barış görüşmelerinde Türkiye, Rusya ile beraber bulunmalı diyor. Aslında bu konuda Rusyanın olumsuz bir yaklaşımı şu ana kadar benim kulağıma gelmedi.
ABDnin yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Biz elimizdeki bu tür imkanların testini yapmayacağız da neyi yapacağız? Bunu da biz kalkıp Amerikaya soracak değiliz. Yunanistanın elinde S-300ler var. Test etmeyi bırakın, Yunanistan bu silahları kullanıyor. ABD onlara bir şey diyor mu, denmiyor. Biz kararlıyız, yolumuza devam edeceğiz

Son güncelleme: 15:24 23.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı