• Turkhane Logo

‘Erdoğan’dan önce tüm hocalara ‘herkes sokağa çıksın’ mesajı gönderdik’: İsmailağa cemaati’nd

17:00 02 Mayıs 2024 Perşembe
‘Erdoğan’dan önce tüm hocalara ‘herkes sokağa çıksın’ mesajı gönderdik’: İsmailağa cemaati’nd





İkiye bölünen İsmailağa cemaati, bazı gazetecileri ağırlayarak cemaatin son dönemdeki politikalarından devletle ilişkilerine kadar pek çok konuda açıklama yaptı. Cemaatin önde gelen isimlerinden Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu 15 Temmuz’da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıklama yapmadan önce Türkiye genelinde tüm hocalara “Herkes sokağa çıksın” mesajı gönderdiklerini söyledi.



Vefat eden Hasan Kılıç’ın yerine Fikri Doğan ile Cübbeli Ahmet’in ilan ettiği isim arasında ikiye bölünen İsmailağa cemaati, bazı gazetecileri ağırlayarak cemaatin son dönemdeki politikalarından Cübbeli Ahmet’e, bölünme tartışmasından devletle ilişkilerine kadar pek çok açıklama yaptı.



TAKİBE VE KONTROLE AÇIK CEMAATİZ



İsmailağa Cemaati yöneticileri, kapılarını ilk kez basına açarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fatih’teki İsmailağa Camii’nde gerçekleşen görüşmede, cemaatin önde gelen isimlerinden Salih Topçu, İsmailağa’nın bugüne kadar devlete aykırı hiçbir faaliyette bulunmadığını, “Cemaatimiz devlet geleneğine sahiptir. Biz herkesten çok takibe ve kontrole açık cemaatiz” dedi.



HERKES SOKAĞA ÇIKSIN MESAJI GÖNDERDİK



Toplantıda konuşan isimlerden biri olan Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu ise 15 Temmuz’da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıklama yapmadan önce Türkiye genelinde tüm hocalara “Herkes sokağa çıksın” mesajı gönderdiklerini söyledi. Ustaosmanoğlu, “Bizler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün önündeydik. Bizim duruşumuz ve tavrımız çok net. İsmailağa Cemaati devlet tarafından akredite olmuş yapıdır” şeklinde konuştu.



CÜBBELİ İZOLE EDİLEN BİRİSİ



İsmailağa’nın vefat eden lideri Hasan Kılıç’ın oğlu Abdullah Kılıç ise Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefat etmeden 20 sene önce, cemaatten kendisinin uygun gördüğü ileri gelen hocalardan 8 kişiyi çağırdığını, kendisinden sonra yerine Hasan Kılıç’ı bıraktığını söylediğini kaydederek, “Babam Hasan Kılıç da kendi yerine Fikri Doğan’ı bırakmıştır” dedi.



Kılıç, çağırılan isimler arasında Cübbeli Ahmet’in olmadığını belirterek, “Cübbeli Ahmet’in cemaat içerisinde bir vazifesi yoktur. Cübbeli cemaatten izole edilen birisidir” ifadelerini kullandı.



CÜBBELİ “ERDOĞAN GİTTİ DİYE SEVİNDİ” İDDİASI



Öte yandan, gazetecilere bilgilendirmede bulunan İsmailağa yöneticileri, Cübbeli Ahmet hakkında da 15 Temmuz iddiasında bulundu. Cübbeli Ahmet Hoca’nın 15 Temmuz gecesi yanındaki kişinin telefonundan birini arayarak Recep Tayyip Erdoğan için “Gözünüz aydın bu da ancak böyle gönderildi” dediğini, bu “bilgiyi” de ilgili mercilere ilettiklerini ileri sürdüler.



Son güncelleme: 17:00 02.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı