• Turkhane Logo

Erdoğan'dan Biden'a tansiyonu yükseltecek cevap: "Milli güvenliğimiz için olağanüstü tehdit'

Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'a cevap verdi. Erdoğan

17:35 13 Ekim 2023 Cuma
Erdoğan'dan Biden'a tansiyonu yükseltecek cevap:
Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'a cevap verdi. Erdoğan

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezinde Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Törenine katıldı.

Burada İsrail-Filistin arasındaki çatışmalara değinen Erdoğan, Gerginliğin artarak bölgeye yayılması ihtimalinden endişeliyiz. Camilerin hastanelerin ve sivil yerleşim yerlerin bombalanması gibi saldırıları kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi açıkça söylüyorum. 360 kilometrekareye sıkışmış 2 milyon insanın elektriğini suyunu gıdasını kesmek en temel insan haklarının ihlalidir dedi.
BIDENA SERT YANIT
ABD Başkanı Bidenın Türkiyeye yönelik sözlerine de yanıt veren Erdoğan, ABD Başkanının Suriye konusundaki yaklaşımını biz de kendilerinin bölgedeki faaliyetleri için ifade ediyoruz. ABDnin bu ülkedeki faaliyetleri Türkiyenin milli güvenliği için olağanüstü tehdit mahiyetindedir. ABD ile güvenlik sorunumuz var dedi.
SİHA TEPKİSİ
ABDnin SİHA düşürmesine de değinen Erdoğan, Bizim SİHAmızı ABD düşürdü mü düşürdü... Biz seninle NATOda beraber değil miyiz, sen nasıl böyle bir şey yapabilirsin? Sen nasıl müttefiksin, aramızda güvenlik sorunu var ifadelerini kullandı.


Son güncelleme: 17:35 13.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı