• Turkhane Logo

Erdoğan’dan 17/25 taktiği:

Suçu ifşa olan isimlere yükleyip “arındım mı” diyecek?

13:11 02 Eylül 2022 Cuma
Erdoğan’dan 17/25 taktiği:
Suçu ifşa olan isimlere yükleyip “arındım mı” diyecek?

Sedet Pekerin açıklamaları sonrasında istifa ettiği öne sürülen Serkan Taranoğlunun istifa etmediği Erdoğan tarafından görevden alındığının açıklandığı gün AKPli isimlerden arınma çağrısı gelmesi dikkat çekti.

Danışmanların görevden alınması 17/25 Aralık yolsuzluk soruşturması sürecindeki bakanların Erdoğanın talimatıyla istifaya zorlanmasına benziyor. Bakanların istifası sonrası 17/25 soruşturmasını yargıda kapatan Erdoğanın aynı yöntemle suçu ifşa olan isimlere yükleyip yoluna devam edeceği yorumları yapılıyor.

Sedat Peker’in ifşaları sonrasında Saray’da istifalar başladı. Serkan Taranoğlu ve Korkmaz Karaca’nın istifalarının açıklanmasından günler sonra istifa etmedikleri AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevden alındıkları iddiası ortaya atıldı.


Bu açıklamanın hemen akabinde Erdoğan’a yakın iki ismin “arınma” çağrısı yapması, Erdoğan’ın seçim öncesi suçları ifşa olan isimlere yükleyip, yoluna devam edeceği yorumlarına neden oldu. Bu durum 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında ismi geçen 4 bakanın Erdoğan’ın talimatıyla görevden alınıp yolsuzluk soruşturmanın üzerinin örtülmesi sürecine benziyor.

İSTİFA ETMEDİKLERİ GÖREVDEN ALINDIKLARI İDDİA EDİLDİ


Sedat Peker, geçen hafta yaptığı paylaşımlarda Erdoğan’ın danışmanlarından Ersin Taranoğlu’nun bir iş insanından istediği rüşveti ifşa etti. İddiaların ardından Taranoğlu istifa etti. Taranoğlu’nun istifası sonrası, Peker’in paylaşımlarında ismi geçen Erdoğan’ın danışmanlarından Korkmaz Karaca da istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Dün ise AKP’li kaynağa dayandırılan bir haber yayımlanarak, Taranoğlu ve Karaca’nın istifa etmedikleri, Erdoğan tarafından görevlerine son verildiği iddia edildi.

AKP’Lİ İSİMLER ARINMA TALEP ETTİ

Görevden alınma iddiası sonrası Erdoğan’a yakın iki isim tarafından AKP’de arınma çağrısı yapıldı. AKP’li Bülent Arınç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Sedat Peker’in iddialarında adı geçen AKP’lilerle ilgili kapsamlı bir hukukî sürecin başlatılmasını ve iktidarı kendilerine zırh edinerek yasadışı işlere tevessül edenlerin adalete teslim edilmesini istedi. Arınç’ın açıklamasının ardından AKP MKYK üyesi Metin Külünk ise sokağın AKP’nin arınmasını istediğini öne sürdü. AKP’nin bu arınmayı gerçekleştirmek zorunda olduğunu öne süren Külünk, “Sokak tartışıyor, sokağın tartışmasına kulak mı kapatacağız?” dedi.

Ancak Erdoğan’ın 17/25 Aralık sürecinde olduğu gibi yolsuzluk iddialarında ismi geçenlerin görevden alınması, yargı sürecinin önünü kapatması bekleniyor.

Son güncelleme: 13:11 02.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı