• Turkhane Logo

Erdoğan’a ‘virüs’ benzetmesi: 28 Şubat artığı iktidardan korkmayın

Davutoğlu: Liyakatsiz, ciddiyetsiz, 28 Şubat ve eski Türkiye artığı iktidardan korkmayın... Bugün Avrupa için de dünya için de en büyük tehlike koronavirüs değil, cahil ve popülist liderlerin yaydığı otokrasi kültür virüsüdür.

15:55 01 Kasım 2020 Pazar
Erdoğan’a ‘virüs’ benzetmesi: 28 Şubat artığı iktidardan korkmayın
Davutoğlu: Liyakatsiz, ciddiyetsiz, 28 Şubat ve eski Türkiye artığı iktidardan korkmayın... Bugün Avrupa için de dünya için de en büyük tehlike koronavirüs değil, cahil ve popülist liderlerin yaydığı otokrasi kültür virüsüdür.



Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Liyakatsiz, ciddiyetsiz, 28 Şubat ve eski Türkiye artığı iktidardan korkmayın” dedi.

Partisinin 1. Olağan Genel Kongresi’nde konuşan Ahmet Davutoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle sadece delegelerin katıldığı kongre salonuna KHK ile ihraç edilenlerin, EYT mağdurlarının, gençlerin, kadınların talepleri “Buradayız” sloganıyla asıldı.


“OTOKRASİ KÜLTÜR VİRÜSÜDÜR”

12 Aralık 2019’da kurulan ve 70 ilde teşkilat çalışmalarını tamamlayan Gelecek Partisi kongresinde konuşan Davutoğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

Bugün Avrupa için de dünya için de en büyük tehlike koronavirüs değil, cahil ve popülist liderlerin yaydığı otokrasi kültür virüsüdür. Birincisi insanoğlunun bedenini, ikincisi ise ruhunu ve insan olma bilincini yok eder. Tarihteki bir çok salgında olduğu gibi birincisi geçicidir, bilimsel çalışmalarla aşılabilir; ikincisi ise insan zihnini ve ruhunu işgal etmesi açısından kalıcıdır ve insani kimliği tahrip eder.

Macron benzeri tarih cahili ve düşünce yoksunu liderlere verilecek cevap geçiciliği daha önceki örneklerden belli olan ve ilan edenlerin dahi kendi hayatlarına ve tüketim alışkanlıklarına yansıtmadıkları boykot çağrıları ve hamasi söylemler değildir.

Bunlara hak ettikleri en üst perdeden tepki verilmesi gerekir; ancak onlara verilecek en etkili ve gerçek cevap Müslümanlar olarak Hz. Peygamber’in getirdiği evrensel mesaja uygun bir hayat tarzı ile güzel örneklik oluşturmaktır.

SULTANLARA KARŞI DİRENME TALEBİ

Buradan Diyanet İşleri Başkanlığına ve din alimlerine de sesleniyorum. Eğer sizler gençlere ve sıradan halka nasihat ettiğiniz kadar bugünkü güç yozlaşması ve onun doğurduğu yanlışlıklar karşısında iktidar sahiplerine de zamanının mutlak güç sahibi sultanlarına karşı direndiği için hapiste şehit edilen İmam-ı Azam gibi sesinizi yükseltebilseydiniz bugün manevi değerlerimize daha çok saygı gösterilirdi.

“AKILSIZLIK VE YOZLAŞMA KURUMSAL HALE GELDİ”

Açıkça söylüyorum buradan: Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi var olduğu sürece bu iktidarın ülkeyi yönetmesi, ekonomiyi yönetmesi, dış işlerini yönetmesi, sağlığı ve eğitimi yönetmesi mümkün değildir.

Çünkü Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi liyakatsizliği, keyfiliği ve dolayısıyla düpedüz akılsızlığı ve yozlaşmayı kurumsal hale getirmiştir.

İstedikleri kararı alsınlar, istedikleri kişiyi istedikleri yere atasınlar. Bu sistem var oldukça krizden başka bir şey üretemez, üretmesi söz konusu olamaz. Çünkü bu sistemin tabii yan etkisi demokrasiden rahatsız olmalarıdır.

Öncelikle bu, ucube, Cumhurbaşkanlığı sistemi denilen, en az iki görünen ve çok sayıda görünmeyen çok ortaklı vesayet rejimine son verilmesi gerekiyor.

Son güncelleme: 15:55 01.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı