• Turkhane Logo

Erdoğan’a: Millet adalete susarken, halimiz acıklı bir fıkra gibi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, yeni Yargıtay binasıyla övünen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: “Sayın Cumhurbaşkanı milletiniz büyük gösterişli binalara değil adalete susamış durumdadır.”

11:47 03 Eylül 2021 Cuma
Erdoğan’a: Millet adalete susarken, halimiz acıklı bir fıkra gibi
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, yeni Yargıtay binasıyla övünen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: “Sayın Cumhurbaşkanı milletiniz büyük gösterişli binalara değil adalete susamış durumdadır.”



DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, TBMM’de bugün düzenlediği basın toplantısında, adli yıl açılışı vesilesiyle Türkiye’nin Adalet Karnesi’ni açıkladı.

‘HALİMİZ ACIKLI BİR FIKRA GİBİ’ 


Yargıtay’ın yeni binasını dün hizmete açan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben, “Sayın Cumhurbaşkanı, milletiniz büyük gösterişli binalara değil adalete susamış durumdadır. Halimiz acıklı bir fıkra gibi adeta. Adalet dağıtmayan devasa adalet sarayları ve bunlarla övünen bir Cumhurbaşkanı. Toplumsal huzur ve barış ancak çoğulculukla, özgürlüklerle, ötekine saygıyla sağlanabilir. Ancak siz, sizden olmayan herkesi diken olarak, terörist olarak kabul ediyorsunuz” dedi.

‘HUKUKUN OLMADIĞI YERDE HALK SÜRÜ YERİNE KONUR’ 

“Gazetecilerin, siyasetçilerin, insan hakları savunucularının ve binlerce vatandaşımızın temelsiz iddialarla tutuklandığı, temel haklar üzerinde yoğun bir baskı oluşturulduğu bir korku ikliminde yaşıyoruz” diyen Yeneroğlu, “Temel bir kuraldır: Hukukun olmadığı yerde halk ‘sürü’ yerine konulur, maalesef iktidar da aynen böyle yapıyor. Zaten rakamlar Türkiye’nin içinde bulunduğu korkunç gerçeği gözler önüne seriyor” değerlendirmesinde bulundu. Yeneroğlu’nun açıklamasından bazı satırbaşları şöyle:

‘YARGI, YOLSUZLUKLARA GÖZ YUMAN BİR HALDE’

“Bugün yargı, iktidarın taleplerine göre karar veren, hukuku uyguladığı vakit iktidarın rahatsız olacağı endişesiyle tüm hukuksuzluklara ve yolsuzluklara göz yuman bir haldedir. Bugün Hâkim ve Savcılar Kurulu hâkim ve savcıları sürme, açığa alma ve tenzili rütbe ile cezalandırmaktadır. Hakim ve Savcılar Kurulu, iktidar tarafından yargıyı baskı ve tehdit altında tutma düzeneği olarak kullanılmaktadır. Dün yargı üzerindeki askeri vesayetten haklı olarak rahatsız olanlar bugün kendileri bizzat yargı üzerinde vesayet kurmuştur.”

‘ADALETİN OLMAMASINDAN DAHA KÖTÜSÜ, ADALET VARMIŞ GİBİ YAPILMASIDIR’

“Elbette ‘Adalet mülkün temelidir.’ Ancak ülkemizde adaletin olmamasından daha kötüsü, adalet varmış gibi yapılmasıdır. Bugün temel sorunumuz adaletin ve yargı sisteminin neredeyse yok olmasıdır. Buna rağmen adalet varmış gibi davranmak ise bu hukuksuzlukların, adaletsizliklerin devamına sebep olmaktadır. Ülkemizdeki açık hukuksuzlukların kaynağı da bu ortadan kaldırılmayan ancak aktörleri değişen vesayet anlayışıdır. Kendisini yargının üzerinde konumlandıran, yargıya her türlü talimatı veren bu anlayış her kademede sonlandırılarak yargı bağımsız ve tarafsız olmadıkça bu yargının adalet dağıtması mümkün değildir. Bugün iktidarın talimatlarına açık yargı, adaletsizliklerin bekçisi konumundadır.”

‘ADALET DAĞITMAYAN DEVASA ADALET SARAYLARI’ 

“Dün Yüksek Yargı organlarının ‘muhteşem binaları’ ile övünen Cumhurbaşkanı artık milletimizle açıkça dalga geçmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı milletiniz büyük gösterişli binalara değil adalete susamış durumdadır. Halimiz acıklı bir fıkra gibi adeta. Adalet dağıtmayan devasa adalet sarayları. Ve bunlarla övünen bir Cumhurbaşkanı. Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Adaletin aynı zamanda toplumun huzur ve barışının teminatı olduğunu’ söylüyorsunuz. Toplumsal huzur ve barış ancak çoğulculukla, özgürlüklerle, ötekine saygıyla sağlanabilir.

‘SİZDEN OLMAYAN HERKESİ TERÖRİST KABUL EDİYORSUNUZ’

Ancak siz, sizden olmayan herkesi diken olarak terörist olarak kabul ediyorsunuz. Profesyonel bir aktör edasıyla prompterdan İnsan Hakları Eylem Planı açıklamakla ülkeye huzur geleceğini sanıyorsunuz. Oysa ilk önce kurallara siz uyacaksınız, okuduğunuzu idrak edeceksiniz ve samimi olacaksınız! Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Haktan hukuktan, asla vazgeçmeyeceğinizi ve amaca giden her yolu mübah gören anlayışı reddettiğinizi’ belirtiyorsunuz. Oysa siz bunun tam aksini kendinize alışkanlık edindiniz ve tam bir hesap vermezlik rejimi kurdunuz.”

Son güncelleme: 11:47 03.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı