• Turkhane Logo

Erdoğan’a ‘kenevir’ desteği: Esrarı mafyanın elinden kurtaralım

Erdoğan'ın, "Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı. Biz şimdi keneviri dışarıdan ithal ediyoruz.

23:31 13 Ocak 2019 Pazar
Erdoğan’a ‘kenevir’ desteği: Esrarı mafyanın elinden kurtaralım
Erdoğan'ın, "Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı. Biz şimdi keneviri dışarıdan ithal ediyoruz.



Ama şimdi yeniden bu alanda inşallah Tarım Bakanlığımız bir çalışmanın içerisine giriyor ve bu adımları atacağız sözlerinin ardından Hint keneviri lobisi harekete geçti. 

AKP’nin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı. Biz şimdi keneviri dışarıdan ithal ediyoruz. Ama şimdi yeniden bu alanda inşallah Tarım Bakanlığımız bir çalışmanın içerisine giriyor ve bu adımları atacağız” sözlerinin ardından ‘Hint keneviri lobisi’ harekete geçti.


Bugün, ‘Kendir file’ başlığı ile yayımlanan yazısında Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, “Esrarı aslında kontrol ederek, çekvalf’i tersine çevirebiliriz. Hint keneviri bir risk olmaktan çıkıp, fırsata, imkana dönüşebilir.” diyerek “Mafia’nın elinden esrarı kurtaralım.” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucularla ilgili detaylı bilgiler veren Dilipak şunları söyledi:

“Bakın, Eroin biyolojik bağımlılık yapar, Esrar Psikolojik. En büyük tahrip ve kriminal risk Bonzaide.. En ucuz, en kolay ulaşılanı da bu. Kimyasal uyarıcılardan Aseton ve Solvent her yerde bol miktarda bulunur. Nasıl kontrol edeceksiniz. Oradan başlayan birini bağımlı hale geldikten sonra zapt edemezsiniz. Kendine de çevresine de zarar verebilir.. Bu kişi Mafyanın eline düşer. Mafyanın müşterisi ve sermayesi olur. İK’sına dönüşür.

Esrarı aslında kontrol ederek, çekvalf’i tersine çevirebiliriz. Hintkeneviri bir risk olmaktan çıkıp, fırsata, imkana dönüşebilir. SGK esrar preperatları üretsin ve doktor kontrolünü kabul eden herkese eczaneler ya da aile hekimlikleri üzerinden, 3 ayda bir muayene şartı ile ilaç olarak bedava versin. Bu kişilerin, aile, iş ve çevrelerini bilgilendirsin. Hem bu kişileri takibe alalım, hem Mafyanın elinden kurtaralım, hem de Mafia’nın elinden esrarı kurtaralım.”

‘ELE GEÇEN ESRARI YAKIYORLAR, YAKMAYIN…’

Dilipak güvenlik güçlerinin ele geçirdiği esrar ve diğer uyuşturucuların yakılmasına da tepki göstererek şöyle devam etti:

“Bakın ele geçen esrarı yakıyorlar. Yapmayın. Onun sadece dişisinin tepesindeki filizde esrar var. Yoksa bu bitki gerçekten muhteşem bir bitki. Ezin, parçalayın, ama toprakta kalsın. Üzerine organik gübre atın esrar kullanılmaz olur. Toprak atın yine aynı. Ama yakmayın.

Bu bitki, Sümer tabletlerinde “insanlığa hediye olarak” verilen, dünya derin devletinin tepesindekiler tarafından yasaklatılan muhteşem bir bitki.”

YENİ UMUT HİNT KENEVİRİ

Kendisinin de içinde bulunduğu, Kendir Platformu’nun Cumhurbaşkanına açıklamalarından dolayı bir teşekkür mesajı gönderme kararı aldığını söyleyen Abdurrahman Dilipak, “Yerli ve Milli kağıt sanayimizde kadar endüstriyel alanda kenevir 2500 temel, 50.000 nihai sınai üründe kullanılabilmektedir. Bu ürün petrolden petro kimyaya, tıbdan gıdaya, kozmetikten mobilyaya, tekstilden kağıda, otomotiv sanayiinden inşaata, savunma sanayiine kadar her alanda kullanım alanı olan, havayı suyu, toprağı arıtan, bal ve her türlü meyve ve sebzenin kalite ve verimliliğini artıran, yılda üç kez ürün veren, zirai ilaç ve gübre istemeyen bir üründen söz ediyoruz. Bu aynı zamanda gerçek bir “Köye Dönüş” projesinin lokomotifi olabilir. Bu ürünün ekonomiye kazandırılması için yüksek maliyetli ve zaman alan yatırımlara gerek yoktur. Tek başına bu ürün mevcut cari açığı kapatma kapasitesine sahip bir üründür. Bakın gıda ambalajı için, tekstilde bakteri ve radyasyondan kurtulmak için hayati öneme sahip bir konu. Bu bitki, sadece insan, hayvan, bitki için değil, hava, su, toprak için bir umut vesilesi olabilir.” sözlerini sarfetti.

EROİN VE BOZAİ BAĞIMLILARINA KENEVİR TAVSİYESİ

Dilipak sözlerine şöyle devam etti:

“Bakın, kanser ve şeker hastalığının ilacı burada. Solventlere göre daha düşük kriminal ve biyolojik risk oluşturan kenevirin yasaklanması doğru bir tercih olmasa gerek. Kenevir’in sadece dişisinin tepe filizinde THC vardır. Bu madde aslında aynı zamanda kontrollü bir şekilde doktor nezaretinde Eroin ve Bonzai bağımlılarının tedavisinde doğru bir gaye ile de kullanılabilir.

Önümüzdeki günlerde “İstanbul Aydın Üniversitesi”yle ve “ASAM Kendir Enstitüsü” “2. Kendir Çalıştayı”na inşallah konuyla ilgili herkes katılır. “Tabiat dostu” bu yeşil hazinemizin; Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra daha fazla ilgi ve destek göreceğini ümid ediyorum.”

‘BEŞTEPE’DEN İŞARET GELDİ, MEDİA İLGİLENİR İNŞALLAH’

“Beştepe desteğini açıkladı, şimdi sıra, Adalet, İçişleri, Gıda Tarım, Hazine, Sanayi, Ticaret-Gümrük Bakanlıklarının konuya el atmalarında. Artık Media da Beştepe’den işaret aldıktan sonra bu konuyla ilgilenir inşallah.

KENEVİRLE ‘DİRİLİŞ’

Erdoğan’a yakın militan islamcıların çıkardığı Diriliş gazetesi ise bugün, ‘Kenevir üretimi memleket meselesi’ manşetiyle çıktı. Gazete, “Uyuşturucu yapımında kullanılıyor gerekçesiyle üretimi yasaklanan kenevirin milli üretime sağlayacağı faydalar saymakla bitmiyor.” diyerek kenevirin sapından lifine kadar faydalarını saya saya bitiremedi.

Haberde, Dünya üzerindeki hiçbir bitki kenevir kadar insan sağlığı ve zindelik için tam bir protein ve yağ emilim dengesini sağlayamayacağı iddia edilerek, içerdiği aminoasitleri Histidine, İsoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Threonine, Phenylalanine, Tryptophan, Valine şeklinde sıraladı, yüksek miktarda protein içerdiği kaydı düşüldü.

GUTENBERG İNCİLİ KENEVİRE YAZILDI

Kenevir lobisi tarihsel bilgiler vermeyi de ihmal etmedi:
“İlk anayasa, Gıtenberg İncili, Bağımsızlık Bildirgesi ve ilk yazılı mektubatlar kenevirden imal edilmiş kâğıtlara yazılmıştır.

Kenevirin tarihi 10.000 yıl öncesine dayanmaktadır. Kolombiya tarihi en eski endüstrisinin M.Ö. 8000 yılındaki kenevir üretimi olduğunu işaret eder.”

 

Son güncelleme: 23:31 13.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı