• Turkhane Logo

"Erdoğan'a güvenmiyoruz" mesajı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) terör örgütü lideri IŞİD'in lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi öldürdüğü operasyonda Türkiye'yi haberdar etmediği ortaya çıkmıştı. Gazeteci Fehim Taştekin,

14:39 01 Kasım 2019 Cuma
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) terör örgütü lideri IŞİD'in lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi öldürdüğü operasyonda Türkiye'yi haberdar etmediği ortaya çıkmıştı. Gazeteci Fehim Taştekin,

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) tarafından Hamburg Bilim ve Eğitim Sendikasında (GEW) Ortadoğuda Paylaşım Kavgası ve Suriyede Süren Savaş konulu panel düzenlendi. 
Sol Parti (Die Linke) Hamburg Milletvekili Deniz Çelikin moderatörlüğünü üstlendiği sempozyuma Ortadoğu uzmanı gazeteci Fehim Taştekinin yanı sıra Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ve DİDİF Hamburg Başkanı Dilan Baran konuşmacı olarak katıldı.
ABD IŞİD KONUSUNDA TÜRKİYE SANA GÜVENMİYORUZ DEMİŞ OLDU
Gazeteci Fehim Taştekin terör örgütü IŞİDin kurucusu Ebubekir el-Bağdadinin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askerleri tarafından öldürüldüğü operasyonda İncirlik Üssünü kullanmamasını manidar buldu.
Taştekin, Bu operasyon -Türkiyenin IŞİD konusunda sahtekârlığını ortaya çıkardı. ABD İncirlik Üssünü kullanmadı. Irakın kuzeyindeki Erbil hava sahasının kullanılmasıyla ABD, Erdoğana IŞİD konusunda sana güvenmiyoruz demiş oldu. Türkiye sınırlarının dibinde karargâhlar bulunmasına ve Türk istihbaratının her yerde olmasına rağmen, ABD Bağdadiye yönelik operasyonda Türkiyeye güvenmediğini göstermiş oldu. dedi.
ABD, KÜRTLERİ MÜTTEFİK OLARAK GÖRÜYOR
Taştekin, YPGnin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobanenin Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranmasına rağmen ABDye davet edilmesine de temas etti: ABD terörle mücadelede Kürtleri müttefik olarak görüyor. 
Gazeteci Fehim Taştekin, Almanyanın Hamburg şehrinde düzenlenen panelde Amerikanın el-Bağdadi operasyonu esnasında Erdoğana IŞİDe karşı iki yüzlü bir siyaset takip ediyorsun mesajını verdiğini söyledi.
Taştekin, Erdoğanın Kürtlere saldırmasının sebeplerini ise 4 maddede şöyle sıraladı:
1. Erdoğan Kürtlerin bölgede özerklik statüsünü almasını istemiyor. Bölgede sadece Erdoğanın şahsi hırsları değil; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), asker, Milliyetçi Hareket Parti (MHP gibi devletin resmi ideolojisini yürüten bir politika ile saldırı politikası egemen.
2. Erdoğan eğittiği Suriye Milli Ordusu ile Suriyede alternatif bir ordu oluşturmak istiyor.
3. Suriyenin yeniden inşasında Türkiyeye pay dayatmak isteniyor.
4. Yeni Osmanlıcılık hayali. Açıkça dile getirilmesi de yeniden diriliş anlamında Yeni Osmanlıcılık yayılmacı politika güdülerek bölgede egemen olunmak isteniyor.
Artı Gerçekin haberine göre DİDİF Başkanı Baran ise Suriye ve Türkiye politikasında Almanyanın takip ettiği dış politikayı eleştirerek, Angela Merkel hükümetinin savaş karşısında sessiz kaldığını söyledi.

Son güncelleme: 14:39 01.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı