• Turkhane Logo

"Erdoğan'a en yakınları dahi güvenmiyor"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakınlarının dahi güvenmediğini ifade etti. Davutoğlu,

15:02 08 Haziran 2022 Çarşamba
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakınlarının dahi güvenmediğini ifade etti. Davutoğlu,

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FOX TVde İsmail Küçükkaya ile Çalar Saatin konuğu oldu.

Türkiyede büyük bir uzlaşıya ihtiyaç hissettiğimiz bir dönemdeyiz. Keşke Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir masa kursaydı diyen Davutoğlu, Türkiyenin birleştirici masasını Cumhurbaşkanı kurmalıydı, kuramadı. Bu masayı sen kurmalıydın Sayın Cumhurbaşkanı dedi.

Davutoğlunun açıklamalarından satırbaşları şöyle:
Erdoğanın, TÜİKin, Merkez Bankasının açıklamalarına dışarıdan baktıklarında Bunlar ekonomi bilmiyor deniliyor. Örtülü faiz uyguluyorlar. Faiz artırmadığını iddia ediyor ama faiz piyasada her an artıyor. 
ERDOĞANA YENİ YAKINLARI DAHİ GÜVENMİYORBunların hepsi güven problemi doğuruyor. Erdoğana hiç kimse, en yakınları dahi güvenmiyor. Bir Maliye Bakanı düşünün ki Dar gelirliler hariç çark dönüyor diyor. Bu durumda kim güvenir? 
Kanun dışı işlem yapan bürokratlarda bir telaş, dürüst bürokratlarda da bu çarktan nasıl kurtulurum diye bir telaş var. Şu an görevden alınan veya ayrılan hiçbir bürokrat üzülmüyor, kurtuldum diyor. 
TÜRKİYEYİ BÖLDÜN, AYRIŞTIRDINTürkiyede büyük bir uzlaşıya ihtiyaç hissettiğimiz bir dönemdeyiz. Keşke Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir masa kursaydı. Pandemi bir imkandı. Sizden destek bekliyoruz, ülkeyi beraber çıkaralım deseydi. Yapmadı cumhurbaşkanı. Kendi yanında olan bizleri bile tasfiye etti. Yanına kimleri aldı? 90lı yılların çetelerini, 90lı yılların aktörlerini Perinçekleri vs. aldı. Türkiyenin birleştirici masasını cumhurbaşkanı kurmalıydı, kuramadı. Bu masayı sen kurmalıydın Sayın Cumhurbaşkanı. Sen Türkiyeyi böldün, ayrıştırdın. Sana oy vermeyenleri hasım gibi gördün. 
GEÇMİŞİMİ REDDETMEMBen geçmişimi reddetmem, ben eski bir başbakanım. Bu dezavantaj değil avantajdır. 
Herkesin şunu bilmesi lazım. Ben o masaya bir dayatmayla gelmedim. Başbakanlık makamını ilkeleri gereği bırakan bir insan egosunu yenmiş bir insandır. 
Bu masa bir cumhurbaşkanı adayı seçip de kenara çekilecek bir masa değil. 
Ümidimiz bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmak. Tek aday çıkmazsa, bizim masa dağılmaz. Biz parlamenter sistem mutabakatı ile birbirimizi bağlamışız. Diyelim bu masadan 2 aday çıktı. İkinci turda bu masa o iki adaydan biri etrafında birleşebilir. 
Ortak aday çıkarabilirsek ilk turda kazanabiliriz. İlk turda Erdoğanın kazanma şansı yok. Türkiyede artık bir değişim şart. Değişimin lokomotifi de bu masadır.

Son güncelleme: 15:02 08.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı