• Turkhane Logo

Erdoğan yine makas değiştiriyor: Danışmanlarının bir çoğu ile yollarını ayırdı

14:00 14 Eylül 2023 Perşembe
Erdoğan yine makas değiştiriyor: Danışmanlarının bir çoğu ile yollarını ayırdı





AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, aralarında Fahri Kasırga, Yalçın Topçu, Sefer Turan, İlnur Çevik gibi isimlerin de bulunduğu çok sayıda danışmanını görevden aldı.



AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, danışmanlarının birçoğuyla yollarını ayırma kararı aldı. Karar danışmanlara tebliğ edilirken, listede Fahri Kasırga, İlnur Çevik, Sefer Turan gibi isimler de bulunuyor. Erdoğan’ın görevden aldığı danışmanların sayısının daha da artabileceği belirtiliyor.



DANIŞMANLARA 65 YAS SINIRI GETİRİLDİ



Odatv’nin haberine göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sayıda danışmanıyla yollarını ayırma kararı aldı. Saray’da adeta deprem etkisi meydana getiren karar sonrası, başka danışmanların da görevden alınacağı ileri sürüldü. Danışmanlık için 65 yaş şartı getirildiği de konuşuluyor.



ERDOĞAN’IN SIR KÜPÜ KASIRGA DA LİSTE DIŞI KALDI



Listenin en dikkat çeken isimlerinden biri Fahri Kasırga. 2018’den itibaren Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak görev yapan Fahri Kasırga da görevinden alınan isimlerden biri. 15 temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın, darbeci askerler tarafından alıkonulduğu açıklanmıştı. Kasırga, Erdoğan’ın en yakınındaki “sır küpleri”nden biri olarak kabul ediliyor.



ERDOĞAN’A BİTKİ KÜRÜ HAZIRLAYAN SARAÇOĞLU DA LİSTEDE



Görevden alınan isimler arasında İbrahim Saraçoğlu da bulunuyor. Hazırladığı bitkisel kürlerle tanınan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, 2015 yılından bu yana Saray’da bu alanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a danışmanlık yapıyordu.



YALÇIN TOPÇU DA SARAY’DAN GÖNDERİLDİ



Ahmet Davutoğlu döneminde kurulan geçici hükumette Kültür Bakanı görevini üstlenen daha sonra Erdoğan’ın danışmanlığı görevine getirilen Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası sonrası ölümünün ardından BBP Genel Başkanlığı yapan Yalçın Topçu da görevine son verilen isimler arasında bulunuyor.



ARAPÇA TERCÜMANI DA DANIŞMANLIKTAN ALINDI



Listede yer alan önemli isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başta Katar olmak üzere Arap ülkelerine yaptığı ziyaretlerde eşlik eden Sefer Turan. Turan başdanışmanlık görevinin yanı sıra Erdoğan’a Arapça tercümanlığı da yapmaktaydı.



LİSTEDE MEHMET AKARCA DA BULUNUYOR



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gazeteci kökenli danışmanı Mehmet Akarca da görevinden alındı. Külliye ile yolları ayrılan bir diğer isim de İsrafil Kışla. 3 dönem AKP Artvin Milletvekili olarak yaptıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanan İsrafil Kışla, Bilal Erdoğan’a yakınlığı ile de biliniyordu.



BARZANİ’NİN ÖNERDİĞİ İSİM



Görevden alınan bir diğer önemli isim de 2016’dan beri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı olan Hakkı İlnur Çevik.



Çevik’i diğer danışmanlardan ayıran ise Barzani ailesine yakınlığı. Zira, Çevik’in danışmanlık koltuğuna oturmasında da Kuzey Irak Kürdistan Yönetimi’nin etkisi olduğu biliniyor.



Çevik, 1991-1993 yılları arasında da dönemin başbakanı Süleyman Demirel’e de özel danışmanlık yapmıştı.



SARAY’DAN GÖNDERİLEN İSİMLER ŞUNLAR



Erdoğan’ın yolları ayırdığı isimlerin tamamı şöyle:
Ayşenur Bahçekapılı, Esengül Civelik, Sefer Turan, İbrahim Çelik, Hakkı İlnur Çevik, Fahri Kasırga, İsrafil Kışla, İhsan Şener, Yalçın Topçu, İbrahim Saraçoğlu, Ayşe Türkmenoğlu, Ahmet Karayiğit, Mehmet Akarca, Şükrü Karatepe.

Son güncelleme: 14:00 14.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı