• Turkhane Logo

Erdoğan yanına yaklaştırmıyor Bahçeli sahip çıkıyor

Cumhur İttifakı’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çatlağı büyüyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Soylu’yu yanına yaklaştırmıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise sahip çıkıyor.

15:41 06 Temmuz 2021 Salı
Erdoğan yanına yaklaştırmıyor Bahçeli sahip çıkıyor
Cumhur İttifakı’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çatlağı büyüyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Soylu’yu yanına yaklaştırmıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise sahip çıkıyor.



Suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialarının sonu gelmiyor. Şimdiye kadar Soylu’ya Peker’e verilen koruma süresinin uzatılması, Sezgin Baran Korkmaz’ın yurtdışına kaçırılması, Erdoğan’ın danışmanı Korkmaz Karaca ile ilişkileri, uyuşturucu ticaretinden pay alması gibi ağır suçlamalar yöneltildi.

AKP’Lİ VEKİLLER SOYLU’DAN RAHATSIZ


Soylu, Peker’in iddialarına TRT ve Habertürk’te katıldığı programlarda cevap vermeye çalıştı. Ancak kamuoyunun verilen cevaplardan tatmin olmadığı anketlere yansıdı. AKP içindeki isimlerinde Soylu’dan rahatsız oldukları ve Saray’a bu rahatsızları ilettikleri basına yansıdı.

ERDOĞAN, SARAY’A ÇAĞIRMIYOR

Erdoğan’ın da Soylu’yu yanına yaklaştırmadığı kulislere yansıdı. Saray’da düzenlenen kaymakam adayları toplantısına, kadına yönelik şiddetle mücadele çalıştayına diğer bakanları çağıran Erdoğan, Soylu’yu davet etmedi. Yine güvenlikle ilgili brifingleri de Erdoğan’ın Soylu yerine güvenlik bürokrasisinden gelen Selami Altınok gibi AKP’li milletvekillerinden aldığı belirtildi. Erdoğan’ın Bahçeli’ye Soylu’nun yerine İçişleri Bakanlığı için iki isim önerdiği Başkent kulislerinde konuşuluyor.

BAHÇELİ’NİN SOYLU ISRARI SÜRÜYOR

Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP ise Soylu’ya sahip çıkmayı sürdürüyor. Daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden Soylu’nun arkasında duran Bahçeli, bugün de “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya itibar suikastlarını kaygıyla izlediğimizi ve asla kabul etmediğimizi not olarak düşmek istiyorum. Kim demiş Sayın Soylu yalnız, kimsesiz diye” ifadelerini kullandı. Soylu da Bahçeli’ye ‘büyüğümüz’ diyerek teşekkür edip bağlılıklarını bildirdi.

TOP YİNE ERDOĞAN’IN KUCAĞINA BIRAKILDI

Bahçeli’nin Soylu’ya ikinci kez sahip çıkmasının ardından Erdoğan’ın ne yapacağı merak konusu oldu. Erdoğan yarınki TBMM Grup Toplantısı’nda Soylu’ya sahip çıkan açıklamalar yapması durumunda kriz soğutulacak. Ancak Soylu’nun arkasında durduğuna dair açıklama yapmazsa Cumhur İttifakı’ndaki Soylu çatlağı büyüyecek.

 SEDAT PEKER BAHÇELİ’YE SES ÇIKARAMIYOR

Soylu’ya yönelik iddialarının arkası kesilmeyen Sedat Peker, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin arkasında durmasına ses çıkaramıyor. Daha önce de Bahçeli hakkında değerlendirme yapmaktan çekinen Peker’in, ağır suçlamalar yönelttiği Soylu’ya Bahçeli’nin sahip çıkmasına vereceği tepki merak ediliyor.
  Devletimizin terörle mücadele azim ve kararlılığına,kahraman güvenlik güçlerimize,edeben ifade ederim ki şahsıma ve mücadele arkadaşlarıma, büyüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sn.Dr. Devlet Bahçeli’ye güven ve inancı için minnet ve şükran duyuyorum.Allah razı olsun — Süleyman Soylu (@suleymansoylu) July 6, 2021  

Son güncelleme: 15:41 06.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı