• Turkhane Logo

Erdoğan ve Soylu arasında ABD çatlağı: Şükranlarımı sunuyorum!

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı sonrası konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,

15:32 15 Kasım 2022 Salı
Erdoğan ve Soylu arasında ABD çatlağı: Şükranlarımı sunuyorum!
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı sonrası konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,

İstanbulun kalbi Taksim İstiklal Caddesinde, 13 Kasım saat 16.20de patlama meydana geldi. Bombanın neden olduğu belirtilen patlamada 6 kişi öldü, 2si ağır 81 kişi yaralandı.

SOYLU: ABDNİN TAZİYESİNİ KABUL ETMİYORUZ
Saldırının ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Büyükelçiliğinin taziyede bulunmasını kabul etmiyoruz, reddediyoruz dedi.
ABDyi isim vermeden terör saldırısı için suçlayan Soylu, şunları kaydetti:
Kobaniyi terör bölgelerini besleyen, oradan Türkiyenin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devletle biz müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır. Biz kimsenin düşmanı değiliz kimsenin topraklarında gözümüz yok. Kimseye kalleşlik yapmıyoruz. Bu kalleşliklere elbette ki tahammül edecek gücümüzün kalmadığını ifade etmek istiyorum. İstiklal Caddesi bizim nazlı kızımızdır. Operasyonlar devam ediyor. Elbette ki teröristler yakalandı. Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistana kaçıracaklardı. Nasıl ve ne şekilde koordine edildiğini bildiğimiz, nereden hareketlendiğini bildiğimiz bir terör yapısıyla karşı karşıyayız. PYDyi orada kim besliyorsa, PKKya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa, faili odur. Piyonları tartışmanın bir anlamı yoktur. Dünyada çok fazla piyon bulunur. Allah milletimizin yardımcısı olsun.
ERDOĞAN ABDNİN TAZİYESİNİ KABUL ETTİBugün, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşen AKP Genel Başkanı ve Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Soylunun aksine ABDnin başsağlığı dileğini kabul etti.
Erdoğanın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Türkiyeye başsağlığı dileyen ülkeler arasında ABDnin de bayrağı olduğu görüldü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, taziye dileklerini ileten ülkelere teşekkür ettiği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen terör saldırısına tepki gösteren, acımızı paylaşan, başsağlığı dileğinde bulunan tüm ülkeler ile uluslararası organizasyonlara şükranlarımı sunuyorum.

Son güncelleme: 15:32 15.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı