• Turkhane Logo

'Erdoğan ve ailesinin Malta'da ki Off-Shore hesapları doğrulandı'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kardeşi, oğlu ile kayınbiraderinin Malta'da ki hesapları ve para trafiğinin doğrulandığı kaydedildi.

17:00 21 Aralık 2017 Perşembe
'Erdoğan ve ailesinin Malta'da ki Off-Shore hesapları doğrulandı'
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kardeşi, oğlu ile kayınbiraderinin Malta'da ki hesapları ve para trafiğinin doğrulandığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kardeşi, oğlu ve kayınbiraderinin Malta’daki hesapları ve para trafiğinin doğrulandığı iddia edildi.
 Maltalı Hukuki Danışmanlık Firması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Maltadaki off-shore hesaplarla ilişkisinin doğrulandığını iddia etti.  

Konuyla ilgili iddialar Malta Todays sitesinde yer aldı.

Craig Shaw imzalı haberde, Erdoğan ailesinin yıllarca dikkatleri üzerine çekmeden para trafiğini nasıl yönettiklerine, Man Adası ve Maltada hukuki işlemleri yürüten şirketlerin ailenin adını yasal otoritelerden nasıl gizlediklerine dikkat çekiliyor.

Artı TVnin siteye dayandırdığı haber şöyle:  

Avrupa Gazeteciler Konsorsiyumunun yayınladığı Malta Belgelerinde ticari ilişkiler gözler önüne serildi. Adına off-shore hesabı olan şirket Pal Shipping Trader One.

Denizcilik sektöründeki şirketin 2013 yılındaki tek yöneticisi ve sahibi cumhurbaşkanının eniştesi Ziya İlgen. İlgenin adı 2015te Pal Shippingin yönetim kurulu listesinde yer almadı. Ziya İlgenin yerine geçen kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğanın çocukluk arkadaşı Sıtkı Ayanın oğlu Bahaddin Ayan.

2013 yılında Pal Shipping Malta Bankalarında hesap açtırmak istedi. Bunun için Malta merkezli Credence Corporate Hukuki Danışmanlık Şirketi ile çalışmaya başladı. Credence Corporate, şirket adına hesap açmak için girişimlerde bulundu.

Fakat, Malta Bankaları hesap açmak için gönderilen belgeleri yeterli görmedi. Pal Shippingin hissedarlarının açıklanmasını, hesaba yatırılacak paranın kaynağının ve asıl kâr sahibinin kimliğinin bildirilmesini talep etti. Bu istek Credence Corporatein portfolyo müdürü Georgina Kristic-Ficurun Malta-İspanyol Ticaret Odası hesap uzmanlarından Andrew Cefaiye gönderdiği bir e-postada ortaya çıktı. E-postada, bankaların ekstra talepleri yüzünden hesap açmanın zorlaştığını, müşterileri Pal Shippingin ise zaman ve para kaybı yüzünden buna yanaşmadıklarını belirtti.

Portfolyo Müdürü Kristic-Ficur e-postasında çözüm olarak ise Katma Değer Vergisi iadesinin Ziya İlgenin onayıyla Credence Corporate hesabına yatırılabileceğini, buradan da otomatik olarak Pal Shippinge transfer edilebileceğini ifade etti.

Belgelerde, 25 milyon dolar değerindeki Agdash isimli yük gemisinin sahibi Pal Shipping. Pal Shipping ise Man Adasında kurulmuş bir şirket olan Bumerz Limitede ait. Bumerz Limitedin Türkiye ayağı ise Bumerz Denizcilik. Bu üç şirketin kesiştiği şirket ise Man Adasındaki Bellway Limited.

Bellway Limitedle ilişkili isimler de Cumhurbaşkanı Erdoğanın ailesinden ve yakın arkadaşlarından oluşuyor. Erdoğanın kardeşi Mustafa Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, kayınpederi Osman Ketenci, eski özel kalem müdürü Mustafa Ketenci ve eniştesi Ziya İlgen bu para trafiğinin içinde bulunuyor.

Son güncelleme: 17:00 21.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı