• Turkhane Logo

Erdoğan: Utanmadan 'işsizlik var' diyorlar, ne işsizliği ya?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da 30 Ağustos Büyük Zafer’in 100'üncü Yılı Etkinlikleri ve Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamalarda yurttaşlardan sabır isteyerek Türkiye ile Avrupa ülkelerinin ekonomik durumlarını kıyasladı.

17:34 29 Ağustos 2022 Pazartesi
Erdoğan: Utanmadan 'işsizlik var' diyorlar, ne işsizliği ya?
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da 30 Ağustos Büyük Zafer’in 100'üncü Yılı Etkinlikleri ve Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamalarda yurttaşlardan sabır isteyerek Türkiye ile Avrupa ülkelerinin ekonomik durumlarını kıyasladı.


AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahyada 30 Ağustos Büyük Zafer’in 100üncü Yılı Etkinlikleri ve Toplu Açılış Töreninde açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında Türkiye ile Avrupa ülkelerinin ekonomik durumlarını kıyaslayan Erdoğan, Avrupada marketlerin rafları boş iddiasını yineledi. Yurttaşlardan sabır isteyen Erdoğan, Yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin olumlu yansımalarını daha çok göreceğiz. Biraz sabır istiyoruz ifadelerini kullandı.


YETER Kİ İŞ İSTESİN VATANDAŞ, İŞ ÇOK

Türkiyede işsizlik olmadığı iddiasında bulunan Erdoğan, Bir de utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş, iş. İş çok. Ama ne diyor; benim istediğim gibi iş yok! dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna da yüklenen Erdoğan, Bay Kemal, çiftçilerimize 1 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Kütahyaya yaptıklarımızı saymaya vakit yetmiyor şeklinde konuştu.

Erdoğanın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Türkün ölüm fermanı olarak tedavüle sokulan Sevri bu millet dişiyle tırnağıyla yırtarak düşmanların suratına çarpmıştır. Yunan çekilirken ordusunun büyük bir bölümünü zayiat olarak bırakmıştır. Yunanlılar tarafından yakılıp yıkılan Afyon şehrinin müjdesi verildi. Aynı muhteşem tablo Türk birliklerinin 30 Ağustosta Kütahyaya girmesiyle yaşanmıştır. Bu amansız takip 9 Eylülde İzmirin kurtuluşuyla amacına ulaşmıştır. Kocatepeden Dumlupınara, oradan İzmire kadar süren Büyük Taarruz, epeydir savunmada olan Türk ordusunun yaptığı ilk büyük saldırı harekatıydı. Düşmanın belki makinalısı, topu, kamyonu, arabası ve uçağı bizden çoktu ama bizim askerimizin iman dolu yüreği, bu eksiklerin hepsini fazlasıyla telafi ediyordu. Bu millet, o imanlı yürekleriyle, imansızları İzmirden denize döktü.

YILBAŞINDAN SONRA OLUMLU YANSIMALAR GÖRECEĞİZ

10 yılda bir yaşadığımız darbelerle sadece patinaj yaptık. Türkiyenin her alanda geri kalması için kurulan o mekanizmalar öylesine güçlüydü ki iyi niyetli kimi girişimler bunun üstesinden gelmeye yetmiyordu. Her alanda ülkemizi Cumhuriyetin hedefi olan muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkardık. Gelişmiş ülkeler dahi tüm dünyanın dengeleri alt üst olurken biz yürüyüşümüze ara vermedik. Demokraside de her kesimden vatandaşımızın hak ve özgürlüklerini genişleterek tüm çarpıklıkları ortadan kaldırdık. Nice engellerle karşılaştık nice bedeller ödedik ama milletimizin desteğiyle hepsinin üstesinden geldik. Küresel ve bölgesel gelişmelerde Türkiye’yi dünyanın en stratejik ülkelerinden biri haline getirdik. Gelişmiş ülkelerin yaşadıkları bizim yaşadıklarımızla mukayese bile edilemez. Şu anda marketlerin rafları Avrupa’da boş. Biz Tarım Kredi Kooperatifleri ile ürünlerimizi satmaya başladık ve bu artarak devam edecek. Market sayısını 3 bine çıkartacağız. Benim vatandaşım Tarım Kredi Kooperatifleri’nden ucuz ürün almaya devam edecek. Yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin olumlu yansımalarını daha çok göreceğiz. Biraz sabır istiyoruz.

Biz küçük sarsıntılara rağmen mücadeleyi bırakmadan yolumuza devam ediyoruz. Bundan 11 yıl önce 2011 seçimlerinde milletimize adadığımız 2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde birileri kendi kıt akıllarınca bizimle dalga geçmişti. 2023 hedeflerimizden aldığımız güçle 2053 vizyonumuzu oluşturuyoruz. İçinde bulunduğumuz asrı Türkiye Yüzyılı haline getirmekte kararlıyız. Son 20 yılda Kütahya’ya toplamda 26 milyar liralık yatırım yaptık. Bunu biz yaptık. Tüm demiryollarını sıfırdan yapmışçasına yeniledik. Bay Kemal, çiftçilerimize 1 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Kütahyaya yaptıklarımızı saymaya vakit yetmiyor

Son güncelleme: 17:34 29.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı