• Turkhane Logo

Erdoğan: Umduğumuz neticeyi alamadık

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ''31 Mart seçimlerinde umduğumuz neticeyi alamadık'' dedi.

01:00 31 Mart 2024 Pazar
Erdoğan: Umduğumuz neticeyi alamadık
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ''31 Mart seçimlerinde umduğumuz neticeyi alamadık'' dedi.





AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim sonuçları sonrasında açıklamalarda bulunuyor.



Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:




31 Mart mahalli idareler seçimlerinde de Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Bu seçimin galibi demokrasimizdir.



Belki de şimdi sahura kadar evde dertleşeceksiniz, ondan sonra sahurla beraber yarın okullar tatil yola revan olacaksınız. Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.



31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18. sandık imtihanımız oldu. Hep başardık. Başararak geldik. Bundan sonra da başararak yola revan olacağız. Ben sizlere inanıyorum, bu yolda sizlerle inşallah bizler kazanarak yine devam edeceğiz. 14-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden 9 ay sonra ne yazık ki yerel seçim imtihanımızda umduğumuz neticeyi alamadık. Bu seçim sınavına da yoğun bir şekilde hazırlandık.



Biz de son iki aylık dönemde şahsım, 52 farklı şehrimizi ziyaret ettim. Oralarda mitingler yaptık. Halkımla bütünleştim. Her olanda bir hayır vardır, öyle diyor büyüklerimiz.



Bugüne kadar hep sağ duyunun, sabrın yanında olduk. Her zaman demokrasinin, milli iradenin, sandığın tarafında yer aldık. Bugün de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Milletin muazzez iradesinin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz. Milletimizin takdirini kabul etmekten, boyun eğmekten hiç geri durmadık. Bugün de milletimiz tarafından seçilen büyükşehir, il, ilçe, belde belediye başkanlarını, muhtarları ve azaları ayrı ayrı kutluyorum. 



Biz de hükümet olarak şimdiye kadar yaptığımız gibi tüm belediyeleri, şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz.



YSK önümüzdeki günlerde kesin sonuçları açıklayacaktır. Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Biz de partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi açık yüreklilikle yapacağız. 



Henüz kesin olmayan sonuçlar bize ittifak kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Geriye düştüğümüz her yerde sebepleri çok iyi tespit ederek, gerekli müdahalelerde bulunacağız. 



Unutmayın kaderin üstünde bir kader vardır. Hiçbir şekilde milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz. Milletin takdirini, sorgulamaktan bugüne kadar olduğu gibi yine uzak duracağız. 



Burada bir gerçeği de ifade etmek de fayda görüyorum. Geçen sene bu zamanlar başlayan genel ve yerel seçimler maratonu bugün artık tamamlanmıştır.



Son bir yıldır ülkemizi, milletimizi, ekonomimizi yoran seçim döneminin bugün kapanması bile büyük bir kazançtır. 



İktidardaki 21. yılını tamamlamış bir siyasi parti olarak mesuliyetlerimizin farkındayız. Deprem bölgesi ve ekonomimizdeki sıkıntıları olmak üzere ülkemizin acil sıkıntılarına daha fazla eğileceğiz. Herkes artık kendi asıl gündemine odaklanabilecektir. 

Son güncelleme: 01:00 31.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı