• Turkhane Logo

Erdoğan Türkiye’nin ekonomik sorunları olduğunu kabul etti

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ekonomide sorunları olduğunu kabul ederek, “Bu sorunları aşacak irademiz, potansiyelimiz, programımız mevcuttur” dedi.

09:25 21 Ağustos 2023 Pazartesi
Erdoğan Türkiye’nin ekonomik sorunları olduğunu kabul etti
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ekonomide sorunları olduğunu kabul ederek, “Bu sorunları aşacak irademiz, potansiyelimiz, programımız mevcuttur” dedi.





Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine toplantısından sonra yaptığı konuşmasında Erdoğan şunları söyledi:



*Geçen cuma günü Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenlik alanındaki topraklara yönelik fiziki müdahalesi bizim açımızdan asla kabul edilebilir bir durum değildir. Pile köyünde yaşayan Kıbrıs Türkü’nün kendi vatan topraklarına ulaşımını engellemek ne hukukidir ne insanidir.



*Bu yaz sıcağında küresel krizlerin etkisiyle ülkemizi ve vatandaşlarımızı bunaltan bir diğer husus da ekonomik sıkıntılardır. Bugün Türkiye’nin ekonomide tabii ki sorunları var. 2018 yılından itibaren tuzaklar, alenen ekonomimizi mahvetme tehditlerinin savrulduğu hezeyanlara kadar varmıştır. Türk siyasi tarihinin önemli sembollerinden biri olan Mayıs 2023 seçimleri öncesinde ekonomimizle ilgili aynı senaryolar devreye alınmıştır. Yalan ve yanlış haberlerle toplumda panik oluşturmayla kadar nice oyunlar oynanmıştır. Milli iradenin tercihi Türkiye Yüzyılı’ndan yana olunca hevesler kursaklarında kalmış ancak ortaya çıkan ekonomik yük pek çok dengeyi sarsmıştır. Bu sorunları aşacak irademiz, potansiyelimiz, programımız mevcuttur.



*Milletimizin malına ve lokmasına kast eden açgözlülere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bugünkü toplantımızda diğer hususlar yanında bu konuda atılabilecek ilave adımları da değerlendirdik. Deprem yaralarını sarmak için artırdığımız vergiler, memurlarımıza, asgari ücretlerine, emeklilerimize yaptığımız artışın enflasyon üzerindeki baskısı zamanla azalacaktır. Dengesizliği azaltacak ilave önlemleri aşama aşama devreye alacağız.



*Enflasyonu vatandaşımızın günlük hayatından çıkaracağız. Tüm vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını, attığımız ve atacağımız adımlara destek vermesini bekliyoruz. Dillendirilen her serzenişi duyuyoruz. Aynı şekilde bizim Türkiye’de bu sıkıntıları çözebilecek tek siyasi yönetim olduğunu biliyoruz.

Son güncelleme: 09:25 21.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı