• Turkhane Logo

Erdoğan, turistlerin salgın yasaklarından muaf tutulmasını savundu: Yapsın alışverişini!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Kütüphane Söyleşileri'nin ikincisinde gençlerle bir araya geldi. Akşener'in 'Netanyahu' benzetmesine sert tepki gösteren Erdoğan, turistlerin kapsam dışı olduğu yasakları da savundu.

21:59 19 Mayıs 2021 Çarşamba
Erdoğan, turistlerin salgın yasaklarından muaf tutulmasını savundu: Yapsın alışverişini!
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Kütüphane Söyleşileri'nin ikincisinde gençlerle bir araya geldi. Akşener'in 'Netanyahu' benzetmesine sert tepki gösteren Erdoğan, turistlerin kapsam dışı olduğu yasakları da savundu.


AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütüphane Söyleşileri kapsamında ikinci kez gençlerle bir araya geldi.

Salgın yasaklarından turistlerin muaf tutulması eleştirilerini değerlendiren Erdoğan, Yani turistlere serbest vatandaşa yasak fikri. Bunların hepsi sadece iktidarı bizler nasıl çökertiriz, iktidarı nasıl zayıf düşürürüz. Bu konuda yapılan siyasi dezenformasyondur. Yanlış bir yaklaşımdır. Turist bazı riskleri göze alarak gelmiş zaten, biz niçin kapıyı kapatalım?Türkiyeye oradan döviz girecekse girsin diye konuştu.


AKŞENERE NETANYAHU YANITI: HADDİNE DEĞİL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin grup toplantısında kendisini İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahuya benzetmesine tepki gösteren Erdoğan, “40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a sen bunu söyleyemezsin, bu senin ne haddinedir ne de sana böyle bir fırsatı kimse vermez” diye konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi:

“Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir ve o, Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır. Benim İsrail’in Başbakanı ile Davos’ta bir maceram oldu. Davos’ta o zamanki İsrail Başbakanına verdiğim cevabı tüm dünya biliyor. 40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a sen bunu söyleyemezsin, bu senin ne haddinedir ne de sana böyle bir fırsatı kimse vermez. Netanyahu hiçbir zaman bizim dostumuz olmamıştır, olmayacaktır. Netanyahu’ya karşı bugüne kadar verdiğimiz mücadeleyi bundan sonra da vererek yolumuza devam edeceğiz.”

VAKA SAYISI BEŞ BİNE İNDİĞİNDE RAHATLAYACAĞIZ

Burada yaptığı açıklamalarda yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Kısmi kapanmayla tam kapanma arasında farkı çok açık net gördük. Şimdi hedef 5 bine inmek, 5 bine indiğimiz andan itibaren çok daha rahatlayacağız” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından diğer satır başları şöyle:

BİONTECH AŞISINI BOL MİKTARDA GETİRMEK İSTİYORUZ

Biontech aşısını bol miktarda getirmek istiyoruz. Dün Rusyada görüşmeler yapıldı. Acaba ne kadar aşı alabiliriz onun görüşmesi yapıldı. Yerli aşı gelmeden önce bu aşılarla devam etmek istiyoruz, kimseye muhtaç olmayalım. Ölüm sayılarını çok dikkate alıyorum, bunları daha da düşürelim. Bu çalışmaları da kararlı şekilde sürdürüyoruz.

TURİSTLERE NEDEN KAPIYI KAPATALIM?

Turistlere serbest, vatandaşa yasak fikri iktidarı nereden çökertiriz, zayıf düşürürüz... Bu sabah bir televizyon programında turizm çöktü dediler. Bu yeni siyasete giren şahıs. Biz göreve geldiğimizde 12 milyon dolardı turizim geliri, biz 35 milyon dolara çıkardı. Ama şu anda koronavirüs döneminden geçiyoruz. Turist zaten gelemiyor. Biz riskleri göze alarak gelen turistlere ne için kapıyı kapatalım.

Bu konularda yapılan iş siyasi dezenformasyon. Bunlara ben kulak asmıyorum. Şu anda Sultan Ahmet meydanında birçok yer kapalı. Dolaşan turistler de halı vesaire alıyorsa alıyordur. Onlara da neden kapıyı kapatacaksın, yapsın alışverişini. Türkiyeye oradan döviz girecekse girsin.

Birçok Avrupa ülkesi ile görüşmeler yapıyoruz. Bakanımız dün Rusyadaydı biz de İngiltere ve Almanya ile görüşmeler yapıyoruz. Niçin bir an önce turistler gelsin diye. Ama turiste açık yerliye kapalı gibi propaganda yapmak, sosyal medyanın ülkemizi içerde vurmasına yönelik kampanyadır.

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM

Diyoruz ki üniversite öğrencilerimize aşılarını yapalım, aşılarını yaptıktan sonra zaten yol açık.

Son güncelleme: 21:59 19.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı